miercuri, 1 septembrie 2010

Boeuf Bourguignon



De cand am privit filmul Julie&Julia nu m-a lasat gandul sa prepar aceasta reteta delicioasa :) si cum nu am avut timp sa prepar ceva carnos de mult timp pentru ca sunt in contructie nu-mi ardea de aceasta, avand acum mai multe motive sa o incerc, m-am apucat de gatit. Primul motiv fiind pofta de carne ( e unul bun nu ? avand in vedere ca nu am gatit de ceva timp carne vita ) pe 31 august a fost si sarbatoarea 'Limba noastra cea romana' si in sfarsit motivul care nu ma lasa in pace, gandul sa prepar aceasta reteta delicioasa, dupa ce am vizionat filmul despre faimoasa Julia Child :)
Deci reteta !

Ingrediente:
pentru 6 portii:
800 gr. carne de vita taiata in bucati potrivite
4 linguri faina
130 gr. bacon taiat fasii sau cuburi
2 cepi mari
6 catei de usturoi pisat
2 morcovi mari
250 gr. ciuperci champignon ( mici )
1 litru supa de vita sau pui ( apa in lipsa supei )
de un deget in cana coniac
250ml. vin rosu sec
1/2 lingura zahar brun
1 frunza de dafin
1 lingura rasa cimbru
1 lingura cu varf pasta de tomate ( sau 1/2 cana bulion )
sare 1 si 1/2 lingurita
piper 1/4 lingurita
ulei pentru prajit carnea ~ 100 ml.
3 linguri ulei si 1 lingura unt pentru prajit ciupercile

Mod de preparare :

Prajim baconul fara ulei sau alte grasimi la foc iute, pana devine crocant si bine rumenit.

Baconul se pune pe o hartie absorbanta, in aceeasi grasime pe care a lasat-o baconul, prajim carnea la foc iute, tavalita in prealabil in faina, adaugam putin ulei daca e necesar si o prajim pana se rumeneste pe ambele parti ( nu prajiti toata carnea o data pentru ca nu se va praji, dar se va inabusi ).

Dupa ce ati prajit toata carnea o puneti intr-o oala si o acoperiti cu un capac ca sa se pastreze calda, sotati ceapa taiata pestisori cu morcovul taiat rondele in aceiasi oala ~ 8 minute, dupa aceasta adaugati usturoiul pisat, amestecati si prajiti la foc potrivit inca ~ 1 minut, puneti legumele sotate peste carnea prajita si o acoperiti cu capac ca sa fie calda, puneti si baconul care s-a scurs de grasime.

In aceeasi oala in care ati prajit carnea si legumele, turnati 1/2 cana supa impreuna cu coniacul si o fierbeti, amestecand in continuu ~ 5 minute dupa care adaugati pasta de tomate, zaharul, frunza de dafin, cimbrul, sarea, restul de supa, vinul, baconul si carnea cu legumele sotate, fiarbeti la foc mic acoperit cu capac, doar cat sa bolboroseasca putin timp de 2 ~2,5 ore in dependenta de carnea pe care ati folosit-o.

Ciupercile se calesc in uleiul amestecat cu untul incins intr-o tigaie pana sunt rumenite, la sfarsit se adauga in tocanita cand este gata, se amesteca si se stinge focul.
Se pot servi cu diferite garnituri, spaghetti, mamaliguta, cartofi  prajiti, orez etc.










Pofta mare !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Follow this Blog

Licenţa Creative Commons
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!

No Copying Please!