miercuri, 8 iunie 2011

Prajitura lapte de pasare cu capsuni

Reteta industriala a cremei lapte de pasare, daca aveti norocul sa gasiti agar-agar in market, este un praf extras din alge marine care au proprietati de gelifiere si nu au nici un miros sau gust care ar influienta gustul desertului cum o face gelatina obisnuita :(.
Agar Agar este extras dintr-o alga marina. Are exact aceleasi proprietati ca si gelatina, in ceea ce priveste uzul alimentar. Pentru 600 ml lichid,sunt de ajuns 4 gr de agar agar pentru a obtine gelatina. Agar Agar este un inlocuitor grozav al gelatinei animale, pentru vegetarieni, copii si ce preocupati de o alimentatie sanatoasa.De asemnea, aceasta alga este un ajutor in lupta cu grasimile, deoarece absoarbe apa, si creeaza o bariera impotriva grasimilor si a zaharurilor.
Cum se foloseste agar agar : se dizolva pudra de agar agar in cateva linguri de apa, apoi se aduce apa la punctul de fierbere, amestecand continuu.Se lasa sa fiarba 2 minute, apoi se amesteca cu celelalte ingrediente.Celelate ingrediente trebuie sa fie caldute sau la temperatura camerei, nu reci, altfel agar agar-ul se va intari instananeu. Pentru a se obtine gelatina, nu este nevoie de frigider, agar agar-ul se solidifica la temperatura camerei.
Incep acum cu reteta, in caz ca nu gasiti agar-agar puteti prepara laptele de pasare simplu cu gelatina din pacate nu are acelasi gust care te incanta, puteti sa nu credeti, dar maraiam de placere cand am gustat ce a rezultat :))
Ingrediente crema:
400 gr. zahar
250 ml.apa
5 gr. agar-agar ( o lingurita cu varf ) gelifiant natural din alge marine
3 albusuri
1 pastaie de vanilie
100 gr. lapte condensat
200 gr. unt
3 linguri suc de lamaie
gem de capsuni proaspat preparat din 300 gr. capsuni si 125 gr. zahar il fierbeti pana se ingroasa ca un sos
300 gr. capsuni proaspete taiate felii
Preparare crema:
Apa amestecata cu agarul se pune la fiert si cand da in clocot se adauga zaharul si se amesteca pana la topire, apoi se face focul mic si se fierbe 15 minute pana optineti un sirop grosut care la ridicarea lingurii se va scurge fir gros si la un moment dat nu va mai curge de pe lingura, dar va forma o picatura la varful ei.


Intre timp mixati albusurile cu un varf de sare pana optineti o spuma tare, spre sfarsit se adauga sucul de lamaie in care ati desfacut semintele de vanilie ca sa nu stea bot, se mai mixeaza putin.
Preparati si crema de unt cu lapte condensat, se mixeaza pana se combina untul moale cu laptele condensat ( ingredientele trebuie sa fie de aceeasi temperatura ca sa nu sa se taie crema ) si o dati la o parte.
Cand e gata siropul, il turnati in get suptire in bolul cu albusuri si mixati in continuare fara sa va opriti pana il incorporati pe tot, veti obserba cum albusurile se umfla si crema devine neteda si lucioasa, mai mixati cateva minute pana se raceste la temperatura camerei si incorporati si crema de unt cate o lingura, amestecand atent cu o spatula pana se incorporeaza si mai adaugati pana o terminati si o incorporati pe toata in crema de albusuri.

Ingrediente pentru blat:

3 oua mari
3 galbenusuri
125 gr. zahar
60 gr faina
110 gr. amidon
un pic de sare

Preparare blat:

Se incalzesc ouale cu galbenusurile, un pic de sare si cu zaharul la bain-marie pana ajunge la temperatura suportabila pentru piele, aproximativ 45~50 de grade C/ luati compozitia de pe foc si o mixati bine pana devine ca o crema/ adaugati faina cernuta amestecata cu amidonul in trei ture, amestecand atent cu o spatula de lemn pana se incorporeaza/ turnati aluatul intr-o tava patrata 20/20 de cm. unsa cu unt si tapetata dupa aia cu hartie de copt, dar hatia trebuie sa fie numai cat tine fundul tavei, nu si pe margini, apoi ungeti hartia cu unt si o infainati/ dati la cuptor pentru 10 minute la foc un pic mai mare de mijlociu la 200 de gr. C/
Am impartit ingredientele in jumatate si am copt doua blaturi separat in doua ture ;), dupa ce se face ruman la suprafata scoateti blatul pe o hartie de copt pusa pe un gratar sa se raceasca.

Asamblare:

Puneti un blat in forma si-l insiropati cu suc de portocala sau cu un compot de mere
ceva usor si nu foarte dulce.
Turnati peste blat un strat subtire de gem, apoi jumatate de crema, turmnati peste crema cateva linguri de gem si peste el al doilea blat, apoi iar gem, capsuna taiata si crema ramasa, o nivelati putin si dati la rece pentru o ora.
Pudrati suprafta cu cacao si decorati dupa preferinta, in cazul meu am facut niste spirale din caramel si am ornat cu capsuni glazurate cu ciocolata.

In filmuletul de mai jos puteti sa vedeti pontul cum se face spirala de caramel :)







Pofta mare !

vineri, 3 iunie 2011

Ragu de legume

Photobucket
Ingrediente:
2,5~ 3 kg. varza / 500 gr. cartofi / 2 morcovi mari
2 cepi mari/ 3 rosii / 3 ardei grasi rosii
500 gr. mazare verde sau conserva / 1 lingura bulion
cate o legatura de marar si patrunjel / 800 gr carne de porc ,vita sau pui
Mod de preparare:
1. Se inabusa carnea taiata bucatele pana e aproape gata.
2. Adaugam inceaun ceapa si o calim pana devine moale, apoi adaugam morcovul dat pe razatoare cu gauri mari si-l calim pana se schimba la culoare.
3. Adaugam varza taiata si o calim pana scade din volum sub capac.
4. Adaugam cartofii taiati cuburi, amestecam si cand sunt aproape gata adaugam mazarea verde si o lingura de bulion calita in prealabil cu putin ulei.
5. La sfarsit adaugam rosia, ardeiuil gras si zarzavatul, mai inabusim putin la foc mijlociu si oprim focul.
Pofta buna !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Follow this Blog

Licenţa Creative Commons
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!

No Copying Please!