marți, 24 aprilie 2012

Chec Continental (din albusuri)



Sa inbinam utilul cu placutul , cred ca la toata lumea dupa sfintele sarbatori au ramas albusuri prin frigider si le dau un sfat celor incepatori, se pastreaza foarte bine in frigorifer pana le folositi, doar le scoateti in ziua cand vreti sa faceti desertul sa se dezghete la temperatura camerei ;)
Un albus de ou cantareste in mediu 40 de grame.
Aceasta reteta o am de la surioara mea Gabriela mai multe retete de la ea puteti gasi pe contul ei de pe gustos , este o gospodina desavarsita si chiar aveti ce invata de la ea :D


Ingrediente:

pentru 2 tavi de chec, nu le folositi pe cele mai lungi
6 albusuri
6 linguri apa
200 gr zahar
150 gr faina
1 praf de copt
100 gr miez de nuca prajit decojit si maruntit foarte fin
1 fiola esenta de rom
1 varf  de lingurita de sare
unt pentru uns forma




Mod de preparare:

Mixati bine albusurile in spuma pana formeaza moturi moi si lucioase cu sarea, in acest timp se fierbe siropul din zahar si apa, cand ati terminat de mixat adaugati in albusuri esenta de rom si siropul fiert si il incorporati in compozitie cu ajutorul unei spatule de silicon sau cu un tel in forma de para, exact cum se incorporeaza faina in aluatul de pandispan prin metoda de rasturnare cu miscari de jos in sus, va rezulta o bezea instant in care veti incorpora mai apoi faina amestecata in prealabil cu nuca maruntita si praful de copt la fel prin metoda de rasturnare pana o incorporati pe toata.
Turnati compozitia in doua forme pentru chec asternute cu hartie de copt unsa cu unt si le coaceti in cuptorul preaincalzit la 180 de grade celsius treapta 4 timp de 35~40 de minute , la apasare pe suprafata checului el isi revine la loc si nu va ramane adancitura de la degete, inainte sa-l dati in cuptor puteti sa-l presarati cu nuci sau cu fructe confiate, sau il pudrati din belsug cu pudra de zahar cand este gata.
Este un chec pufos si foarte moale nu creste foarte mult, seamana cu un pandispan drept si necrapat la suprafata, se pastreaza mult timp proaspat, un deliciu cu adevarat aromat, nuca il face deosebit de bun :)

Pofta buna !

luni, 9 aprilie 2012

Sugestii pentru meniul de Pasti :)

duminică, 1 aprilie 2012

Piftie de porc in stil rusesc





Ingrediente:

  • Picioruse de porc partea de jos pana la cot, urechi, tot ce e mai gelatinos 
  • Apa cat cuprinde
  • 1 mana de piper negru
  • 2 frunze de dafin
  • 6 catei de usturoi taiati 
  • 2 cepe cu tot cu coaja (spalate in prealabil)
  • 1 morcov
  • Sarati supa ca sa para putin sarata ( cand e rece isi pierde din gustul sarat )
Mod de preparare:
  1. Carnea dreasa si curatata se pune la fiert in apa cat sa o cuprinda, cand da in clocot se spumeaza bine dupa care puteti sa adaugati mirodeniile, ceapa si sarea.
  2. Se face focul mic de tot si se fierbe timp de 7~8 ore, se ia proba daca se prinde piftia, turnati intr-o farfurie o lingura de supa de la piftie si o puneti in frigider pentru 10 minute, daca nu se prinde mai fierbeti piftia o ora sa mai scada.
  3. Spre sfarsit cu o ora inainte sa fie gata, se adauga si morcovul taiat rondele.
  4. Piftia fiarta se strecoara intr-un vas incapator, carnea se toaca marunt si se repartizeaza in vas uniform. 
  5. Dupa ce s-a racit se pune in frigider pana se prinde bine.
Pofta buna !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Follow this Blog

Licenţa Creative Commons
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!

No Copying Please!