vineri, 30 noiembrie 2012
Tutorial cum glazuram un tort cu glazura de ciocolata
Glazura:
50 gr. zahar
150 ml. lapte
200 gr. ciocolata amaruie (58% continut unt de cacao)
50 gr. unt
Toate ingredientele se topesc, amestecand la foc mic, apoi glazura se raceste sa fie putin de tot calda inainte de a glazura tortul sau prajiturile :)
Cand glazurati un tort e important sa fie imbracat cu crema pe toata suprafata si sa fie rece, cel mai bine este sa glazurati tortul care a stat in frigider cel putin timp de 4 ore !
Tortul il montati pe un platou de dimensiunea tortului, eu l-am asamblat pe fundul de la tava in care am copt blatul intoarsa pe partea cealalta ca sa nu o zgarai cand tai tortul, astfel pastrandu-i nevatamata partea interioara a tavei in care coc blatul :)
Se poate face un platou rotund din carton si imblaca cu folie de aluminiu.
Inainte sa pun primul blat pe platou eu il ung cu putina crema, ca sa nu fuga tortul de pe el si sa se prinda bine de platou.
Postări populare
-
Glazura: 50 gr. zahar 150 ml. lapte 200 gr. ciocolata amaruie (58% continut unt de cacao) 50 gr. unt Toate ingredientele se tope...
-
Reteta video :) Am vrut de mult timp sa le incerc si eu :)) dupa un studiu de cautare pe google am gasit aceasta reteta pe blo...
-
O prajitura care se prepara rapid, dar foarte si foarte gustoasa, e fina si savuroasa, o recomand neaparat. Adevarata, magie s...
-
Pe timpul tarului rus Ivan cel Groaznic, bucatarii rusi nu stiau sa prajeasca, doar sa coaca si sa fiarba. Prajeau in bucataria ...
-
Inainte la placinte :D !!! si ce bune si fine au fost.. nu va zic, incercati-le sa va convingeti :P ! Ingrediente: 2 foi de lipii ...
-
Reteta Tort primul fulg (Snickers) http://anastassiacafe.blogspot.com/2012/11/tort-primiul-fulg-snickers.html
-
Un alt desert celebru din Moldova "Cusma lui Guguta" preferatul desert al copilariei mele, prima intrebare car...
-
Si filmuletul :) Pentru o casuta e suficient o jumatate din aceste ingrediente! Ingrediente pentru aluat: 1 k...
-
Salata Cezar este una din cele mai populare salate din lume. In pofida parerilor contraversate ca aceasta salata a fost n...
-
Aceste prajiturele cu o consistenta pufoasa, se topesc in gura :) Ingrediente: pentru blat: 150 gr. faina 4 lingur...
Follow this Blog
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!
7 comentarii:
Buna ! Glazura ramane lucioasa? Si as mai vrea sa stiu daca se crapa la taiat. Desi, dupa ingredientele glazurii, nu ar trebui.
Multumesc!
Excelent !Eu foloseam smantana dulce in loc de lapte dar metoda ta e mai economica !Mi-am cumparat deja ingredientele pentru fulg.Yuhu!
Mii de multumiri acelor maini harnicute !
Lavinia, glazura e lucioasa si nu crapa, e o reteta foarte reusita !
Multumesc Giorgi :) mult spor la fulgusor :D !
Buna ziua. as dori sa va intreb cat trebuie sa fie de inalt tortul sa ajunga glazura de ciocolata?multumesc
Buna, tortul cu diametrul de 26~28 cm inaltimea de 5~6 cm
Super glazura!!!!
Trimiteți un comentariu