sâmbătă, 26 mai 2012

Pizza cu ton




O minune de pizza cu ton aromata si fooaaarte delicioasa, pentru adevaratii gurmeti :)

Ingrediente:

sos pentru uns blatul de pizza
1 rosie
6 frunze de  busuioc
1/2 lingurita oregano uscat
2 catei de usturoi
un varf de sare
4 linguri ulei de masline extravirgin
3 linguri rase de parmezan
1 lingura otet balsamic

aluat
500 kg faina
250 gr apa
1/2 pachetel de drojdie uscata pakmaya
2 linguri ulei de masline
1 lingurita rasa de sare
2 lingurite rase zahar
umplutura
  • bucatele de ton marinat timp de 1 ora cel putin in (2 catei de usturoi pisat, o bucatica cat o jumatate de deget ghimbir proaspat ras pe razatoare mica, 3 linguri sos worchester marca heinz, 3 linguri sos de soia marca heinz,3 linguri sos de peste,  1.5 linguri otet balsamic, 5~6 linguri ulei de masline extra virgin ).
  • parmezan ras
  • cascaval simplu ras
  • maioneza ( se pune intr-o punga si se taie o gaurica mica prin care faceti o plasa de maioneza peste pizza, inainte de a pune cascavalul )
  • masline fara sanburi
  • ardei gras
  • ardei iute taiat marunt
  • ceapa taiata julien

Mod de preparare:

Se dau toate ingredientele pentru sos prin blender
Se amesteca faina cu drijdia sarea si zaharul, apoi se incorporeaza cate putin apa si uleiul ( nu turnati deodata toata apa, lasati putin deoparte, aproxemativ 50 de grame si daca e nevoie o adaugati pe toata in dependenta de consistenta aluatului, el trebuie sa fie destul de moale dar sa nu sa se lipeasca de maini. Se lasa la crescut 30 de minute pana cand pregatiti ingredientele pentru umplutura.
Intindeti foaia de pizza cu grosimea de 0.5 cm de marimea tavii, ungeti tava cu ulei de masline si puneti blatul in tava, ungeti blatul cu 2~3 linguri de sos puneti restul ingredientelor apoi aplicati o plasa de maioneza si cascavalul ras.
Coaceti pizza in cuptorul incins la 200 de grade C 20 de minute.
Pofta buna !


8 comentarii:

Angelica spunea...

Off ,e seara si pizza ta mi-a facut o mare pofta.
Nu ma apuc sa fac una ca-i tarziu,dar trebuie neaparat sa ma duc in cercetare la frigider si mi-e ciuda ca cantarul nu ma iarta :-(
Seara faina sa ai!

Anastasia spunea...

Multumesc Angelica, mananci doar o felie ca sa nu mori de pofta si restul te imparti cu cei dragi, daca mananci pana la ora 12 ziua nu e periculos pentru silueta, vei arde caloriile pana la urmatoarea masa te :-* dulce :D !

Mihaela - mykyduta spunea...

Ton????
Vreau si eu!!!!!
Arata delicios!
Pup

Alice Kitchenette spunea...

Ce la fix am ajuns ;)), ador pizza in orice combinatie ar fi si mai ales cea facuta in casa. Super apetisant arata. Imi place!

maria mihalache spunea...

Ma primesti si pe mine la o portie>?
Arata minunat,ca dealtfel tot ceea ce faci tu.
Te pup si te imbratisez cu mare drag!

Anastasia spunea...

Va multumesc fetelor, Medi esti o scumpa te pup cu drag :-*

jani spunea...

de ce pui plasa de maioneza inaintea cascavalului?

Anastasia spunea...

Pentru ca asa e corect, cascavalul trebuie sa acopere pizza la suprafata !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Follow this Blog

Licenţa Creative Commons
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!

No Copying Please!