Ingrediente:
2 albusuri
150 gr. zahar
1/2 lingurita acid de lamaie
3 picaturi esenta de rom
fulgi de cocos pentru presurat soriceii ( optional )
mergelute colorate din zahar
Pentru decor:
codite confectionate din morcov
pomusoare de catina rosie pentru nasucuri
seminte de bostan decojite pentru urechi
seminte de coriandru pentru ochi
seminte de folarea soarelui pentru dinti
forme pentru bomboane pentru bonete
Mod de preparare:
Se mixeaza bine albusurile, pana nu curge din bol adaugati si un varf de cutit de sare apoi adaugati cate putin zaharul, de fiecare data mixati pana la dizolvarea lui completa, pana il termintati cu portii mici, bezeaua optinuta se introduce intr-un sac a poche si se spriteaza pe o tava in forma de picaturi boturele nu prea mari de bezea, in fecare soricel infibgeti urechile, codita taiata in fisii subtiri din morcov, nasucul din pomusoara de catina, dintii dintr-o seminta de floarea soarelui si ochii din seminte de coriandru, bezelele se usuca la foc foarte mic cu usa intredeschisa aproxemativ 2 ~ 3 ore pana se ingalbenesc putin si la apasare nu cedeaza.
bonetele sunt confectionate din hartiute pentru bomboane taiate in jumatati si lipite cu ajutorul albusului ranas pentru detaliile pe care trebuie sa le lipiti intre ele, la fel am lipit si piciorusele la masuta :)
aici piciorusele la masuta cu masa si cu bezelele spritate cu duiul in forma de stea, pentru viitorul tort glazurat cu ciocolata :)
6 comentarii:
ca de obicei, faci lucruri minunate!
multumesc draga mea :D
Ce frumusei sunt soriceii!
Haiosi!
Felicitari, Anastasia!
multumesc Meri, se pare ca atunci cand am nevoie sa-mi revin din stres ma salveaza inspiratia de a face ceva frumos :D
cat imi place ce ai facut, felicitari
Nu m-as fi gandit sa fac din bezele, soareci...tare haiosi sunt, minunati ti-au iesit, felicitari!
Trimiteți un comentariu