vineri, 30 septembrie 2011

Rulada din piept de gaina



Daca exista o rulada mai fina la gust nu stiu, dar aceasta este un deliciu, aromata si fina de te lingi pe degete :)

Ingrediente:
un piept de pasare mare cu tot cu piele, gaina mea a fost de 2,5 kg
4 oua
1 ardei gras
200 gr. cascaval tare
boia , cury , piper , sare

Mod de preparare:
1 Se desface pieptul de gaina de pe os cu tot cu pielea ce vine de pe spate, se aranjeaza pe masa si se bate putin cat sa se moaie carnea.


2 Se presara cu sare si piper.

3 Se acopera cu un strat de clatite facute din cele 4 oua batute cu un pic de sare.


4 Se presara cu cascaval ras si se pune ardeiul taiat fasii pe marginea de la care incepem sa rulam carnea.


5 Se ruleaza, se inveleste intr-o bucata de pelicula ca pe o clatita si se leaga cu o ata rezistenta de jur imprejur.


6 Se pune rulada intr-un vas oval daca aveti e perfect si se acopera cu apa, se fierbe la foc foarte mic (abia sa bolboroseasca) , cu capac timp de 2~2,30 ore, depinde de carne, daca e de casa fierbe mai mult, daca este de la magazin, mai putin.


7 Dupa ce a fiert se scoate rulada si se pune sub o greutate sa se scurga tot lichidul care e in surplus din ea pentru 6 ore, pana se raceste carnea bine, apoi se scoate din pelicula.

Pofta mare !

1 comentarii:

Anonim spunea...

o idee inedita! Eu una nu am vazut o astfel de reteta :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Follow this Blog

Licenţa Creative Commons
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!

No Copying Please!