duminică, 4 decembrie 2011

Peste copt in marinata, nici urma de os ;)




Ingrediente:
1 kg peste curatat si taiat felii ( novag, sau alt peste de rau )
0,5 kg ceapa taiata julien
0,5 kg morcov taiat rondele
condimente:
piper negru
2~3 foi de dafin
un varf de lingurita de coriandru
cate un pahar de apa,ulei, otet
sare dupa gust
Mod de preparare:
La fundul ceaunului sau o oala de lut se aranjeaza capurile de peste, apoi un rand de legume apoi bucatile de peste apoi iar un rand de legume si tot asa le alternati pe straturi pana terminati ingredientele, peste ele se toarna marinata amestecata cu condimentele si sarea si se coace in cuptor fara capac la foc mic timp de ~4 ore, pana ce oasele devin fragede si se pot rumega.
Secret:
Din capurile de peste si legumele ramase in ceaun dupa coacere, veti optine un delicios pateu de peste doar sa le striviti intr-o pasta fina cu ajutorul unui blander sau sa-l dati de cateva ori prin masina de tocat carne ;)


Pofta buna !

4 comentarii:

Alexandrina spunea...

Ce bun trebuie sa fie!

Din bucataria mea spunea...

O idee minunata!!!Tare bun este!Pup!

Liana10 spunea...

Oh, ce-mi place pasta de peste...super arata, o idee nemaipomenita pt. aperitiv! pupici multi :*

Anastasia spunea...

E chiar foarte buna si pestele si pasta, eu sunt inebunita dupa aceasta reteta :D
Pupici dulci, mai ales pentru tine surioaro ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Follow this Blog

Licenţa Creative Commons
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!

No Copying Please!