Ingrediente:
- Picioruse de porc partea de jos pana la cot, urechi, tot ce e mai gelatinos
- Apa cat cuprinde
- 1 mana de piper negru
- 2 frunze de dafin
- 6 catei de usturoi taiati
- 2 cepe cu tot cu coaja (spalate in prealabil)
- 1 morcov
- Sarati supa ca sa para putin sarata ( cand e rece isi pierde din gustul sarat )
- Carnea dreasa si curatata se pune la fiert in apa cat sa o cuprinda, cand da in clocot se spumeaza bine dupa care puteti sa adaugati mirodeniile, ceapa si sarea.
- Se face focul mic de tot si se fierbe timp de 7~8 ore, se ia proba daca se prinde piftia, turnati intr-o farfurie o lingura de supa de la piftie si o puneti in frigider pentru 10 minute, daca nu se prinde mai fierbeti piftia o ora sa mai scada.
- Spre sfarsit cu o ora inainte sa fie gata, se adauga si morcovul taiat rondele.
- Piftia fiarta se strecoara intr-un vas incapator, carnea se toaca marunt si se repartizeaza in vas uniform.
- Dupa ce s-a racit se pune in frigider pana se prinde bine.
4 comentarii:
Nu am mai facut piftie de la Craciun:)Mmm, tare apetisanta!Pupici!
Ce apetisanta piftie:)!!!!!! Si prezentarea este minunata!Pupici:X
Dragele mele, va pup dulce, ma bucur mult ca va placut piftia mea : D !
si eu am facut zilele trecute...Pup
Trimiteți un comentariu