marți, 16 iunie 2009

Cartofi frantuzesti



Ingrediente:         
 700-800 g cartofi, 4 oua, 200-300 ml smintina, 50 g unt, 30 g pesmet, sare. 

Mod de preparare:
Cartofi de marime mijlocie, bine spalati si necuratati de coaja se fierb acoperit cca 30 min, in apa clocotita cat sa-i cuprinda. In apa se pune o lingura de sare, ca sa nu se zdrobeasca.

Dupa ce s-au fiert, se taie in felii de cca 1/2 cm. Ouale se pun intr-un vas si se fierb cu o lingurita de sare cca 5-6 min, apoi se curata de coaja.

Intr-un vas de 1-2 l uns bine cu unt se pune jumatate din cantitatea de cartofi, peste cartofi se pun 2 oua taiate felii rotunde, presarand o jumatate de lingurita de sare fina si jumatate din smantana. Se procedeaza la fel si cu jumatatea de cartofi, oua si sare. Deasupra se pesmetul care a fost infierbintat, un minut cu untul.

Cartiful se introduce in cuptorul fierbinte pentru 15 min, inainte de servire. Dupa ce s-a scos din cuptor se pune restul de smantina.

Se serveste ca felul doi, asociat cu salata verde sau cu alte salate. Se poate servi si ca garnitura la fripturi calde de orice fel.

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Follow this Blog

Licenţa Creative Commons
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!

No Copying Please!