marți, 16 iunie 2009

Rosii si cartofi umpluti

Ingrediente:
peste hering norvegian de preferinta 200 gr. (eu am pus macrou)

ceapa 100gr.

marar 25 gr.

patrunjel 25 gr.

cartofi 8

rosii 8

mustar 50 gr.

sos de mustar 150 gr



Pentru ornat:

ardei dulce

salata frunze

cateva masline



Ingrediente pentru sos:

un galbenus

200 gr ulei suc de lamaie

1 lingurita mustar,

1lingurita zahar daca mustarul nu e dulce, daca e dulce puneti mai putin zahar

Mod de preparare:
Peste putin sarat (eu prefer sa-l sarez singura cu 1 lingura de zahar, 2 de sare putin ulei si condimente dupa gust - eu pun mustar alb, piper negru boabe, se poate boia dulce, coriandru, frunza de dafin de toate cate putin, ung bine pestele din toate partile si inauntru dupa ce l-am curatat bine, se acopera cu capac sau cu pelicula alimentara si se pune la frigider pentru 24 de ore.

1 Se amesteca ceapa, marar, patrunjel, pestele maruntit cubulete.

2 Se curata cartoful de coaja si se da forma unui butoi, se fierbe cartoful la foc mic sa fie bun de scobit in mijloc ca sa-l puteti umple.

3 Se taie varful la rosie si se scobeste cu o lingurita miezul si semintele.

4 Se umple cartoful si rosia.

5 Se pun pe o farfurie 2~4 felii de peste, 2 rosii si doi cartofi umpluti si se toarna deasupra sosul din mustar si se orneaza cu frunze de salata, masline si ardei dulce.

Sosul: se freca galbenusul in spuma cu putin suc de lamaie, apoi se adauga cu unda subtire uleiul cate putin, se bate incontinuu si la sfarsit adaugati zaharul si mustarul, mai bateti putin .

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Follow this Blog

Licenţa Creative Commons
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!

No Copying Please!