Ingrediente:
600 ml supa de pui sau legume
2 linguri ulei de masline
3 cepe nu prea mari
2~3 cate de usturoi
cateva crengute de busuioc proaspat
115 gr. linte rosii sau verzi
400 gr. conserva de rosii in bulion
100 gr. branza moale
sare si piper negru dupa gust
Mod de preparare:
1.Puneti supa de legume sau pui pe foc
2. Incalziti uleiul intr-o cratita mare
3. Curatiti ceapa si usturoiul, apoi le caliti la foc mijlociu timp de 5 minute pana sant moi
4. Spalati si uscati busuiocul, lasati cateva frunzulite pentru decor, restul taiati ca sa rezulte o lingura
5. Spalati lintile si lasatile sa se scurga, apoi le puneti la fiert impreuna cu rosiile si supa cu ceapa calita
6. O aduceti supa la fierbere, apoi o acoperiti cu capac si o lasati sa fiarba 15 minute
7. Inainte de sfarsitul fierberii cu 5 minute puneti in supa ½ din busuiocul taiat
8. Faramati cu o furculita branza moale si adaugati in ea a doua jumatate de busuioc
9. Pulpa din supa o faramati pana la starea de pireu apoi adaugati sare si piper dupa gust
10. Inainte de a servi supa puneti in fiecare farfurie cateva linguri de branza moale cu busuioc si decorati-o cu cateva frunzulite de busuioc
Pofta buna !!!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu