miercuri, 19 octombrie 2011

Miel-curry cu dovleac




 

Ingrediente:
3 linguri de ulei de floarea soarelui,
1 kg cotlet de miel,
1 ceapa taiata pestisori,
1 piper cili verde eu am pus rosu ca verde nu aveam la moment ( curatati de seminte si taiati cubulete sau rondele subtiri ),
4 catei de usturoi pisat,
1 lingura praf de curry,
1/2 betisor de scortisoara,
2 rosii curatate si taiate,
sucul de la 1/2 lamaie sau lime,
600 ml supa de miel sau pui,
500 gr. dovleac galben curatat si taiat cuburi,
patrunjel pentru servit

Mod de preparare:
Incalziti uleiul intr-o tigaie si rumeniti carnea de miel.
Scoateti bucatile rumenite intr-un vas si caliti ceapa pana se inmoaie.
Adaugati cili, usturoi, praful curry, scortisoara si prajiti 2 minute.
Puneti in tigaie carnea si rosiile, adaugati sucul de lamaie si turnati supa.
Acoperiti cu capac si fierbeti la foc mic 1,30 ore pana carnea devine moale.
Adaugati dovleacul mariti focul si mai fierbeti inca 20 de minute fara capac pana dovleacul va fi moale si se va ingrosa supa.
Se serveste fierbinte si se presara cu patrunjel taiat.
Pofta mare, abia astept sa o mai prepar :) !

8 comentarii:

Din bucataria mea spunea...

Uau, un adevarat festin!!!Arata super!Pupici!

In bucatarie cu Aziz spunea...

Foarte gustoasa si aromata ,arabii servesc cu orez alb sau galben (cu sofran)poti incerca sa adaugi putin cumin(chimion macinat)ii da un gust interesant,pup o seara frumoasa!!

ioana spunea...

la revedere dieta!

In bucatarie la Sidy spunea...

Ai dreptate Ioana , dar cand vezi ce arome a amestecat Anastasia in bunatatea asta...nu poti decat sa inghiti in sec.
Te tzuc fata draga !

Corina spunea...

Uhhhhhhh! Ce bine arata! Suculent de-a dreptul!

Liana10 spunea...

O portie si pt. mine! Imi plac tare mult aromele orientale ;-)

Anastasia spunea...

Oh fetelor,ce ma bucurati cu prezenta voastra va tzuc dulce @Aziz multumesc pentru sfaturi, te mai astept cu drag ;)

Anonim spunea...

Nu am nici cel mai mic dubiu că acest miel este mai mult de cât delicios.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Follow this Blog

Licenţa Creative Commons
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!

No Copying Please!