marți, 3 ianuarie 2012

Bomboane Raffaello






Ingrediente:

pentru 20 de bucati
pentru glazura:
  • 100 gr. ciocolata alba
  • 3 liguri lapte
  • 10 gr. unt
  • pentru bomboane:
  • 170 gr. lapte condensat
  • 2,5 linguri rase de lapte praf
  • 40 gr. unt
  • 1 pliculet de vanilie
  • 100 gr. fulgi de cocos in compoziție si 150 pentru tavalit bomboanele
  • 50 gr. foi de napolitane zdrobite
  • migdale/alune întregi ( coapte in prealabil, in jur de 10 minute la 180 grade Celsius).
Mod de preparare:

1.  Se mixeaza untul moale cu laptele condensat apoi se adauga laptele praf, vanilia, fulgii de cocos si napolitana zdrobita. Se omogenizeaza si se fac bilute cat o nuca cu cate o migdala sau aluna in interior.

2.  Bomboanele obținute se glazureaza in ciocolata topita cu untul si laptele si se tavalesc prin nuca de cocos.
Bomboanele se pastreaza la frigider.

Pofta buna !



10 comentarii:

Mimmi spunea...

delicioase,am facut si eu ceva asemanator :P
Pupici!

Licuta Marin spunea...

Imi plac tare mult bombonicile astea!Nu am facut pana acum, dar cu siguranta am sa incerc reteta ta:)Pup si la multi ani!

In bucatarie la Sidy spunea...

Minunat arata !!!
Iti doresc multa sanatate si fericire si sa ti se implineasca toate
dorintele in noul an 2012. Doamne ajuta!
La multi ani !

Adela Zilahi spunea...

Imi plac tare mult aceste bomboane! La multi ani!

sarah spunea...

mamaaa ce faine sunt.ma declar indragostita vesnic de raffaello.pup

Anastasia spunea...

Va multumesc, eram de mult timp cu gandul la ele si am zis ca acum e momentul de sarbatori, pentru ca arata exact ca niste bulgari de zapada :D
Sara draga :)) m-ai amuzat, iti multumesc mult sper sa le si incerci sunt delicioase :) !

Alice spunea...

mai arata foarte fain...sunt mai bune ca cele din comert? daca ma crezi eu n-am indraznit pina acum sa le fac pt ca mi-a fost frica sa nu iasa doar asa ...lapte praf :))

iti multumesc pty cuvintele frumoase pe care le-ai scris despre Ozzy-li meu :) pup cu drag

Anastasia spunea...

Alice draga mea, Ozzy si-a meritat toata admiratia mea forever :)) cat despre Raffaello sunt deliciose aproape ca cele din comert mancate imediat sau in aceeasi zi dupa cateva zile isi pierd farmecul pentru ca compozitia se umecteaza in intregime si placerea din textura cea putin crocanta se pierde :)

Unknown spunea...

am facut si eu dupa retea preluata de la Licuta, care este de fapt de la tine.. dar nu am inteles de ce nu s-au intarit/uscat bomboanele ca sa fie crocante asa cum sunt cele originale..?? am gresit eu undeva? eu zic ca am respectat intocami gramajul si indicatiile retetei.. Ce s-a intamplat????

Anastasia spunea...

Draga mea Diana, nu pot sa stiu exact de ce ti-au iesit moi si ce anume inseamna pentru tine moi, oricum tari, nu au cum sa fie pentru ca e un raffaello facut in casa :) Pot doar sa presupun ca o fi problema in laptele condensat, probabil cel pe care l-ai folosit este mai umed decat trebuie :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Follow this Blog

Licenţa Creative Commons
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!

No Copying Please!