O salata cu iz sovietic care nu lipseste niciodata de pe mesele de sarbatori
Ingrediente:
300 g file de hering/ macrou putin sarat la cutie sau 1-2 bucati de macrou putin sarat aici veti gasi reteta la peste sarat, in conditii de casa este chiar mai delicios
300 g. cartofi
300 g. morcovi
300 g. sfecla
300 g. mere ( optional )
3~4 oua fierte tari
maioneza pentru uns fiecare strat
Mod de preparare:
Se fierb ouale tari si legumele, cu tot cu coaja al dente ( imi place sa zic asa sa le simti pe dinti in special morcovii in jur de 10 minute sunt numai buni ) sfecla se fierbe putin mai mult separat pana cand se strapunge usor, dar opune putina rezistenta cu un ac de lemn pentru gratarel.
Salata se prepara pe straturi, alternand fiacare strat cu maioneza in afara de primul strat care este de peste.
1 strat pestele taiat cubulete.
2 cartoful dat pe razatoare cu gauri mari si uns cu maioneza.
3 oul dat pe razatoare uns cu maioneza.
4 morcovul dat pe razatoare uns cu maioneza.
5 sfecla taiata rondele ornata cu maioneza sau o puteti la fel da pe razatoare si unge cu maioneza.
6 ochisorii si genele le faceti din masline taiate si din ou fiert.
11 comentarii:
Ceva asemenator (fara mere) am mancat in '98 la Chisinau, multumesc de reteta!
Draga Angel, nici eu n-am pus mere :) am scris ca e optional, unii pun si ceapa, dar eu am vrut sa fie mai usoara :)
e frumusica foc salata ta:)
Ce frumos e decorata ! E o salata inedita,sper sa-mi amintesc sa o incerc si eu.Pup
Vroiam sa te felicit pentru cum ai ornat-o este foarte frumoasa!!
Si mie imi place salata asta
O reteta interesanta iar modul de prezentare te indeamna la degustare. Felicitari.
superb!!!!!!!!!!!!
Foarte tare arata salatica! Multa rabdare ai avut! Felicitari!
Arata foarte frumos! Cu siguranta este si foaarte buna :) Am sa o incerc si eu.
Va multumesc pentru aprecieri, ma bucur mult ca va place :)
shuba!!! love it
Trimiteți un comentariu