Stiu ca nu e sezonul sa vin cu tava de cartofi noi :)) recunosc ca deja m-am saturat de iarna si vreau mai repede sa vad cum rasar ghioceii si lacramioarele, preferatele mele flori de primavara :D
Sunt deosebit de bune, aromate si dulci... abia astept sa vina sezonul sa le refac, incercati-le si nu veti regreta !
Ingrediente:
- 1 kg cartofi noi
- 0,5 kg mazare verde
- 1/2 pahar de masline negre
- 1 cimbru uscat
- un manunchi de marar proaspat
- 2~3 fire de rozmarin
- 6 linguri de ulei de masline extravirgin
- 1 lingura de otet balsamic
- 1 capia mare taiata cubulet
- sare
- Se incinge cuptorul la 240 de grade Celsius, treapta 6 la cuptorul cu gaz ( foc mediu spre mare )
- Cartofii curatati se fierb in apa cu sare cam 15 minute.
- Intr-un mojar se amesteca ierburile cu uleiul.
- Intr-o cratita amestecati cartofii fierti cu uleiul aromat si maslinele, mai lasati intr-o parte putin ulei pentru mai tarziu ca sa-l amestecati cu otetul.
- Rasturnati cartofii intr-o tava asternuta cu hartie cerata pentru copt (sau intr-o tava de ceramica unsa cu putin ulei, cartofii se vor coace si mai perfect) si stropiti-le cu uleiul ramas amestecat cu otetul balsamic.
- Coaceti cartofii cam 40 de minute pana se rumenesc frumos pe raftul de sus al cuptorului, cu 10 minute inainte de sfarsitul coacerii, scoateti tava din cuptor si amestecati cartofii cu capia taiata cubulete si cu mazarea.
2 comentarii:
Ce bine arata cartofii la tava!Cred ca au fost foarte gustosi!
Iti doresc o zi minunata!
Hmm foarte buni si aromati! O seara placuta!!
Trimiteți un comentariu