Ingrediente:
- 100 gr. faina
- 4 oua mari
- 4 linguri rase cacao
- 120 gr. zahar
- 1 plic de zahar vanilat
- 1 praf de copt
- 1 mana de stafide
- 1 lingura seminte de mac, 1 mana de migdale si 1 mana de alune de padure prajite si zdrobite
- 1 lingura gem de capsuni
- 1 fiola de esenta de migdale
- Ungeti o tava pentru chec cu unt moale si o infainati.
- Mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilat ~8,10 minute pana se albesc ca o crema, spre sfarsit adaugati si esenta de migdale.
- Adaugati stafidele, apoi faina cernuta cu praful de copt in trei ture, de fiecare data, incorporand-o cu miscari incete, dar sigure cu o spatula de silicon.
- Impartiti compozitia in doua parti egale si in una din ele adaugati cacao cernuta, o incorporati si pe ea cu spatula, dupa care le impreunati cele doua compozitii si cu gemul de capsuni, amestecand de jos in sus pana obtineti o compozitie marmorata, nu insistati prea mult :).
- Turnati in tava compozitia, presarati checul cu mac si cu nuci.
- Dati checul la cuptor pe raftul din mijloc la 180 de grade C ( cuptor preaincalzit ) pentru 35 de minute.
6 comentarii:
Anastasia vreau si eu o feliuta!
Te servesc cu cea mai mare placere :D draga mea Mari :-* !
ador checul acesta :) deci ma autoinvit la o portie virtuala :*
o seara frumoasa draga mea!
Anastasia, daca Mari, vrea o feliuta, eu vreau, o gurita! Se poate?
Asta da moft, si mi-ar placea un moft din asta !
Multumesc Emily <3
Multumesc Daniela <3
Trimiteți un comentariu