Ingrediente:
- 1,5 l apa pentru fiert carnea
- 2 pulpe fara piele, de marimea cat o palma
- 1 kg pulpa de dovleac
- 200 gr radacina de telina
- 1 morcov mare
- 1 ceapa mijlocie
- 1 pahar 250 ml. de mazare fiarta
- 1 gogosar sau ardei gras
- sare dupa gust
- cateva frunzulite tocate de telina pentru decor
- ulei de masline
- seminte de dovleac prajite
- boia dulce sau iute dupa preferinte, pentru presarat supa la servit
Mod de preparare:
- Se fierb pulpitele de gaina, se spumeaza supa, si se mai fierbe cam 40 de minute la foc mic acoperita cu capac, impreuna cu telina curatata si taiata bucati, potriviti supa de sare.
- Separat se fierbe mazarea pana cand e gata.
- Dupa ce a fiert carnea, se scoate impreuna cu telina din supa si se adauga in supa dovleacul curatat de coaja si taiat bucati impreuna cu ceapa, morcovul si gogosarul curatat de seminte si taiat bucati potrivite, se fierbe 5 minute la foc mediu, dupa care adaugati in supa telina, carnea de gaina scoasa de pe os si mazarea fiarta in prealabil.
- Cu ajutorul unui blender vertical maruntiti toate ingredientele din supa pana devine ca o crema.
- Pentru servit am folosit ulei de masline, seminte prajite de dovleac, telina tocata, cateva bucatele din carnea fiarta pe care am lasat-o deoparte pentru servit si un varf de busuioc inflorit :)
Pofta buna !
5 comentarii:
Ce culoare frumoasa are !!!! <3
Cred ca e o bunatate de supica! SI ce culoare frumoasa are ;) Pupici
Va multumesc fetelor, ma bucur mult ca va place :-* :D !!!
ai incercat sa pui ulei de bostan presat la rece....?
N-am incercat Tibi, dar iti multumesc pentru sugestie, am notat :D !
Trimiteți un comentariu