vineri, 11 ianuarie 2013

Prosciutto din piept de pui


O alternativa ieftina la  prosciutto crudo, usor de facut, rapida si foarte gustoasa , gatita acasa. Se potriveste de minune la salate verzi si la bere :D

Ingrediente:

2 bucati, aproximativ 600 de grame de piept de pui
170 gr. sare neiodata
30 gr. zahar
2 linguri piper negru macinat
1,5 linguri boia de ardei iute
50 ml coniac ( joaca rolul de dezinfectant si aromatizator )
1 lingura boia dulce ( pentru presarat pieptul dupa ce il spalati de saramura si il uscati prin tamponare )

Mod de preparare:

Pieptul de pui se freaca bine pe toate partile cu saramura preparata din ingredientele de mai sus si se mureaza timp de 12 ore intr-o cratita acoperita cu capac la frigider ( nu-l tineti mai mult de 14 ore in saramura, pentru ca devine prea sarat ).
Dupa 12 ore, pieptul se spala bine de saramura, se tamponeaza bine cu hartia de copt pentru al usca de lichid.
Presarati pieptul cu boia dulce din toate partile si infasurati-l intr-un prosop de bumbac sau o bucata de tifon curat.
Il tineti la zvantat in frigider minim inca 24 de ore pana la 3 zile daca va place carnea mai uscata, din cand in cand, intorcand pieptul de pe o parte pe alta.

Pofta buna !

3 comentarii:

Agenda di Nico spunea...

Foarte bun...super reteta!
toate cele bune..pa !

Mihaela spunea...

ce idee buna!!!!!
trebuie incercata reteta!

Unknown spunea...

O reteta ce merita clar incercata, e super utila! Pup

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Follow this Blog

Licenţa Creative Commons
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!

No Copying Please!