Ingrediente pentru crema:
400 gr. pulpa de pepene galben + 2 felii taiate cuburi
100 gr. lapte
3 galbenusuri
1 ou
100 gr. zahar
30 gr. amidon de porumb
3~4 linguri de nuca de cocos pentru decor
ingrediente pentru blat:
3 oua mari
3 galbenusuri
125 gr. zahar
60 gr faina
110 gr. amidon
un pic de sare
Mod de preparare:
Crema : pulpa de pepene se marunteste in blander si se aduce la temperatura de fierbere impreuna cu laptele si se ia de pe foc / separat se bat ouale cu zaharul si amidonul pana devine cremoasa /dupa ce sa racit compozitia de pepene ~ 40 de grade Celsius, se adauga in ea treptat compozitia de ou cu amidon si se tine la foc mic pana se ingroasa ca pentru crema .
Blatul: se incalzesc ouale cu galbenusurile,un pic de sare si cu zaharul la bain-marie pana ajunge la temperatura suportabila pentru piele,aproximativ 45~50 de grade C/luati compozitia de pe foc si o mixati bine pana devine ca o crema/adaugati faina cernuta amestecata cu amidonul in trei ture,amestecand atent cu o spatula de lemn pana se incorporeaza/turnati aluatul intr-o tava cu dimensiunea de 23/33 de cm.unsa cu unt si tapetata dupa aia cu hartie de copt,dar hatia trebuie sa fie numai cat tine fundul tavei,nu si pe margini,apoi ungeti hartia cu unt si o infainati/dati la cuptor pentru 15 minute la foc un pic mai mare de mijlociu la 200 de gr. C/cand o scoateti de la cuptor o rasturnati atent pe o hartie de copt presarata cu zahar /scoateti hartia unsa cu unt si taiati marginile uscate a blatului cu un cutit ascutit sau o foarfeca ca sa fie mai usor de rulat/o rulati impreuna cu hartia de copt si o lasati rulata pana se raceste/desfaceti blatul si il ungeti cu crema de pepene,lasand partea cu care se termina rulada ne unsa la 5 cm de la margine/presarati cu bucatele de pepene galben taiate cuburi si o rulati usor ca sa nu rupeti blatul , tragand de hartia de copt de desuptul blatului/ungeti deasupra rulada cu o lingura de crema de pepene si o presarati cu nuca de cocos / o puneti la frigider pentru noapte.
Pofta buna :D !
sâmbătă, 15 august 2009
Rulada cu crema de pepene galben
Postări populare
-
Glazura: 50 gr. zahar 150 ml. lapte 200 gr. ciocolata amaruie (58% continut unt de cacao) 50 gr. unt Toate ingredientele se tope...
-
Reteta video :) Am vrut de mult timp sa le incerc si eu :)) dupa un studiu de cautare pe google am gasit aceasta reteta pe blo...
-
O prajitura care se prepara rapid, dar foarte si foarte gustoasa, e fina si savuroasa, o recomand neaparat. Adevarata, magie s...
-
Pe timpul tarului rus Ivan cel Groaznic, bucatarii rusi nu stiau sa prajeasca, doar sa coaca si sa fiarba. Prajeau in bucataria ...
-
Inainte la placinte :D !!! si ce bune si fine au fost.. nu va zic, incercati-le sa va convingeti :P ! Ingrediente: 2 foi de lipii ...
-
Reteta Tort primul fulg (Snickers) http://anastassiacafe.blogspot.com/2012/11/tort-primiul-fulg-snickers.html
-
Un alt desert celebru din Moldova "Cusma lui Guguta" preferatul desert al copilariei mele, prima intrebare car...
-
Si filmuletul :) Pentru o casuta e suficient o jumatate din aceste ingrediente! Ingrediente pentru aluat: 1 k...
-
Salata Cezar este una din cele mai populare salate din lume. In pofida parerilor contraversate ca aceasta salata a fost n...
-
Aceste prajiturele cu o consistenta pufoasa, se topesc in gura :) Ingrediente: pentru blat: 150 gr. faina 4 lingur...
Follow this Blog
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!
3 comentarii:
Deci a iesit bun, nu-i asa?
Mi-ai facut pofta de rulada.... Dar nu fac inca....
Good job my sister.
thanks for the recipe, my dear sister :D
o reteta deosebita! m-a cucerit inca din titlu! arata asa pufoasa si numai cu gandul la gustul pepenelui galben trebuie s-o execut desi mereu mi-a fos frica de rulade sa nu se crape blatul am sa-mi fac curaj s am sa incerc reteta asta.Merci Anastassia!
Trimiteți un comentariu