joi, 20 august 2009

Tort ing-iang sau pruna beata :))






Ingreiente:

Pentru blat:
1/4 pahar lapte
2 linguri unt
3/4pahar de faina
3 oua
3 galbenusuri
1 lingurita praf de copt
2/3 pahar de zahar
1/4 lingurita sare

Pentru crema :
400 ml. frisca 36 % i pachetel vanilie si zahar 2~3 linguri
200 gr prune uscate fara samburi
100 gr alcool aromat poate fi visinata sau coniac

Pentru finisare :
un pachet de cremole cu gust de ciocolata si 400 ml. lapte
esenta de lichior cateva picaturi pentru aroma
nuca de cocos ~8 linguri

Mod de preparare :
Puneti la inmuiat prunele uscate in alcool pentru 5~6 ore.
Mixati ouale cu zaharul pana se mareste volumul de trei ori ( el trebuie sa devina ca o crema ) aproxemativ 10 minute.
Adaugati faina cu praful de copt ,cernand si dupa o amestecati cu atentie de sus in jos cu miscari circulare cu o spatula de lemn.
Incalziti aproape la temperatura de fierbere laptele cu untul ,luati de pe foc si adaugati in el cateva linguri din aluatul obtinut, omogenizati si il turnati in aluat.
Turnati aluatul itr-o tava unsa cu unt si infainata ,dati la cuptorul preaincalzit la 190 grade C pentru 20 de minute.
Ca sa scoateti usor blatul din tava o puneti pe cateva minute pe un prosop umezit cu apa rece .
Dupa ce sa copt blatul il puneti la racit pe un gratar si dupa asta il taiati in doua parti egale pe orizontala.

Crema :
Se bate frisca cu zahar dupa gust si vanilia pana se intareste apoi adaugati prunele scoase din alcool si taiate bucatele potrivite .
Ungeti cu crema ambele straturi de blat si le suprapuneti .le dati peste noapte la frigider si dupa le ungeti cu cremole preparat conform instructiilor de pe plic .ornati tortul cu nuca de cocos.


Pofta buna !

2 comentarii:

lauralaurentiu spunea...

Super, super arata! Draga mea, la mine te asteapta un premiu. Chiar daca il mai ai, considera-te "dublu medaliata" - asa am facut si eu si acum ma simt plina de mandrie! Sper sa iti fi adus zambetul pe buze!

Anastasia spunea...

draga Laura, e primul premiu pe care i-l primesc vreodata pe blog si sant mandra ca il primesc de la tine ! te pup dulce esti o scumpa !!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Follow this Blog

Licenţa Creative Commons
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!

No Copying Please!