Este o reteta de la Gourmandine (nota- foarte gustos) :D
Ingrediente:
1,5 kg. cartofi mijlocii
3 cepe rosii ~300 de gr.
100 gr. parmesan
2 linguri faina de grau
50 ml. ulei de masline(optional, se poate inlocui)
150 gr. unt
sare,piper dupa gust
o legatura mica de patrunjel proaspat
o mana susan
Mod de preparare:
Spalati
bine si fierbeti cartofii in apa cu sare la foc mediu 10 minute.
Taiati
cartofii si ceapa curatate de coaja in bucati mari, in 4~6 bucati si le
amestecati usor cu 50 ml. ulei de masline, sare, piper si doua linguri de faina
ca sa nu striviti cartofii.
Adaugati parmesanul si patrunjelul tocat marunt si mai amestecati o data.
Puneti cartofii intr-un vas de ceramica sau din sticla termorezistenta, uns cu unt.
Peste cartofi se pun din loc in loc bucatele de unt si se presara cu susan.
Tineti cartofii la foc mare ~200 grade Celsius in jur de 40 de minute, pana se rumenesc.
Pofta mare !
3 comentarii:
Minunată reţetă!
Foarte gustoasă!
ma bucur ca v-a place, itr-adevar e foarte gustoasa !
Trimiteți un comentariu