Ingrediente:
2 kg costita de miel carnoasa
5 catei usturoi mari
2 cepe mari
2 linguri rase marunt de ghimbir proaspat
200 ml vin rosu
1 lingura miere
1 lingura sos de soia
1/2 lingurita curry
1/2 lingurita scortisoara
1 lingurita cili
5 linguri linte rosii
Mod de preparare:
Carnea se rumeneste la foc mare pe ambele parti intr-un ceaun cu o lingura de ulei (depinde de cit de grasa este carnea).
Dupa ce s-a prajit o scoatem in alt vas si o lasam sa se odihneasca pana facem sosul.
Rumenim putin in acela-si ceaun ceapa taiata cubulete, dupa ce adaugam usturoiul pisat pentru cateva secunde sa nu-l ardeti, apoi adaugam ghimbirul proaspat, ras marunt direct in ceaun, apoi vinul, mierea, sos de soia ( se foloseste in loc de sare), curry, scortisoara si cili.
Punem carnea inapoi in ceaun cu sucul care s-a scurs din ea cat a stat de-o parte ,turnam peste ea apa fiarta cit s-o cuprinda, acoperim cu capac si fierbem 1.5 ore la foc mic.
Dupa ce a fiert 1.20 ore adaugam si linte rosii pentru 10 minute (lintele se adauga ca sa absoarba lichidul in surplus si sa ingrosati sosul).
La sfirsit dupa ce a fiert mielul putem sa mai potrivim gustul de sare.
Pofta buna...eu n-am ramas dezamagita de aceasta reteta si cu siguranta o voi mai face.
luni, 19 octombrie 2009
Miel libanez in sos picant
Postări populare
-
Glazura: 50 gr. zahar 150 ml. lapte 200 gr. ciocolata amaruie (58% continut unt de cacao) 50 gr. unt Toate ingredientele se tope...
-
Reteta video :) Am vrut de mult timp sa le incerc si eu :)) dupa un studiu de cautare pe google am gasit aceasta reteta pe blo...
-
O prajitura care se prepara rapid, dar foarte si foarte gustoasa, e fina si savuroasa, o recomand neaparat. Adevarata, magie s...
-
Pe timpul tarului rus Ivan cel Groaznic, bucatarii rusi nu stiau sa prajeasca, doar sa coaca si sa fiarba. Prajeau in bucataria ...
-
Inainte la placinte :D !!! si ce bune si fine au fost.. nu va zic, incercati-le sa va convingeti :P ! Ingrediente: 2 foi de lipii ...
-
Reteta Tort primul fulg (Snickers) http://anastassiacafe.blogspot.com/2012/11/tort-primiul-fulg-snickers.html
-
Un alt desert celebru din Moldova "Cusma lui Guguta" preferatul desert al copilariei mele, prima intrebare car...
-
Si filmuletul :) Pentru o casuta e suficient o jumatate din aceste ingrediente! Ingrediente pentru aluat: 1 k...
-
Salata Cezar este una din cele mai populare salate din lume. In pofida parerilor contraversate ca aceasta salata a fost n...
-
Aceste prajiturele cu o consistenta pufoasa, se topesc in gura :) Ingrediente: pentru blat: 150 gr. faina 4 lingur...
Follow this Blog
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!
1 comentarii:
Salut.
Te asteapta la noi un premiu pentru creativitatea blogului tau.
Trimiteți un comentariu