De multa vreme am pus ochiul pe aceasta placinta divina si cocheta :) pe care am gasit-o pe blogul lui Gabriela
si iata ca i-a venit vremea sa o incerc la ziua de nastere a taticului si a mamei mele , atat a fost de apreciata ca am rosit de laude, a placut la toti oaspetii fara exceptie :))
Ingrediente:
1 pachet de foi de placinta de 400 gr.
500 g de branza telemea nu prea sarata (puteti combina telemea cu branzica de casa)
500 g smantana
5 oua
unt topit pentru uns foile sau ulei
Mod de preparare:
Branza rasa se amesteca cu 300 g de smantana.
Se ung cu unt topit sau cu ulei , una cate una, doua sau trei foi de placinta,
care se suprapun si deasupra se pune o parte din amestecul de branza cu smantana si se intinde uniform pe toata foaia.
Repetati procedura de 4~ 5 ori, depinde cate foi de placinta aveti in pachet, eu am suprapus cate doua foi .
Se ruleaza si se stringe usor, din parti spre centru.
Placintele se aseaza intr-o tava unsa cu unt.
Se ung cu unt topit.
Le impungeti cu o furculita pe alocuri, placinta trebuie sa respire altfel se umfla la cuptor.
Preparati oul cu smantana pentru a le turna peste placinte, asta se face din 5 oua si cele 200 gr. de smantana ramasa, batute putin pana se omogenizeaza cu un tel.
Turnati peste placinta si lasati sa se odihneasca timp de 15~20 de minute.
Se introduce tava in cuptorul incins la 180 de grade Celsius
si se coace, pana devine usor aurie ~ 50 de minute.
Pofta buna ! succesul e garantat la orce masa, fie ea festiva sau simpla nu conteaza :)
miercuri, 28 octombrie 2009
Placinta Dobrogeana
Postări populare
-
Glazura: 50 gr. zahar 150 ml. lapte 200 gr. ciocolata amaruie (58% continut unt de cacao) 50 gr. unt Toate ingredientele se tope...
-
Reteta video :) Am vrut de mult timp sa le incerc si eu :)) dupa un studiu de cautare pe google am gasit aceasta reteta pe blo...
-
O prajitura care se prepara rapid, dar foarte si foarte gustoasa, e fina si savuroasa, o recomand neaparat. Adevarata, magie s...
-
Pe timpul tarului rus Ivan cel Groaznic, bucatarii rusi nu stiau sa prajeasca, doar sa coaca si sa fiarba. Prajeau in bucataria ...
-
Inainte la placinte :D !!! si ce bune si fine au fost.. nu va zic, incercati-le sa va convingeti :P ! Ingrediente: 2 foi de lipii ...
-
Reteta Tort primul fulg (Snickers) http://anastassiacafe.blogspot.com/2012/11/tort-primiul-fulg-snickers.html
-
Un alt desert celebru din Moldova "Cusma lui Guguta" preferatul desert al copilariei mele, prima intrebare car...
-
Si filmuletul :) Pentru o casuta e suficient o jumatate din aceste ingrediente! Ingrediente pentru aluat: 1 k...
-
Salata Cezar este una din cele mai populare salate din lume. In pofida parerilor contraversate ca aceasta salata a fost n...
-
Aceste prajiturele cu o consistenta pufoasa, se topesc in gura :) Ingrediente: pentru blat: 150 gr. faina 4 lingur...
Follow this Blog
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!
4 comentarii:
Ramona, tava are 31x24 cm :)poti sa folosesti si o tava mai ingusta
mie mi-a ramas spatiu intre ele si un pic mai lunga ca sa nu fie foarte stranse foile de placinta si sa eviti ruperea lor cand le strangi :)
F buna placinta.. felicitari
Se poate face si cu iaurt in loc de smantana??
Merci!
Cristina
Cristina, doar sa fie un iaurt fin fara boturi prin el, eu n-am incercat, dar cred ca se poate :)
Trimiteți un comentariu