Ingrediente:
pentru aluat:
200 gr. unt
2 pahare faina ( 200 ml. paharul )
1 pahar de zahar
2 pahare fulgi de ovaz
1 lingurita praf de copt
un varf de cutit de sare
1 pahar miez de nuci
pentru sos:
200gr. ciocolata amaruie
200 ml. frisca 23% grasime
75 gr. zahar
1 lingura de miere de albini
Mod de preparare:
Preparare aluat:
Untul topit se amesteca cu zaharul, sarea, praful de copt, faina si fulgii de ovaz.
Acest aluat se imparte in trei parti , doua parti de aluat se tapeteaza cu degetele, repartizandul uniform intr-o tava cu diametrul de 23~26 cm. asternuta cu hartie de copt si se da la cuptorul preaincalzit pentru 10 minute la 160 de grade Celsius.
Intre timp preparati sosul de ciocolata.
Preparare sos:
Se pune la topit zaharul intr-o cratita cu o lingura de frisca pana apar bule la suprafata si o mai lasati putin circa un minut la foc mic,apoi adaugati restul de frisca si ciocolata faramitata in bucatele se lasa la foc mic, amestecand in continuu pana la topirea completa a ciocolatei, o luati de pe foc si o amestecati putin ca sa se mai raceasca.
Dupa 10 minute se scoate din cuptor tava si se acopera prajitura cu un strat de sos.
Peste sos se presara nucile faramitate cu ajutorul unui facalet sau se piseaza in piua.
Peste nuci se presara aluatul ramas.
Se da prajitura la cuptor si se lasa sa se coaca inca 30~35 de minute la 160 de grade Celsius.
Se lasa se se raceasca complet apoi se portioneaza.
Pofta buna si iubiti-va mult !!!
joi, 18 februarie 2010
Carmelita de Valentine's day
Postări populare
-
Glazura: 50 gr. zahar 150 ml. lapte 200 gr. ciocolata amaruie (58% continut unt de cacao) 50 gr. unt Toate ingredientele se tope...
-
Reteta video :) Am vrut de mult timp sa le incerc si eu :)) dupa un studiu de cautare pe google am gasit aceasta reteta pe blo...
-
O prajitura care se prepara rapid, dar foarte si foarte gustoasa, e fina si savuroasa, o recomand neaparat. Adevarata, magie s...
-
Pe timpul tarului rus Ivan cel Groaznic, bucatarii rusi nu stiau sa prajeasca, doar sa coaca si sa fiarba. Prajeau in bucataria ...
-
Inainte la placinte :D !!! si ce bune si fine au fost.. nu va zic, incercati-le sa va convingeti :P ! Ingrediente: 2 foi de lipii ...
-
Reteta Tort primul fulg (Snickers) http://anastassiacafe.blogspot.com/2012/11/tort-primiul-fulg-snickers.html
-
Un alt desert celebru din Moldova "Cusma lui Guguta" preferatul desert al copilariei mele, prima intrebare car...
-
Si filmuletul :) Pentru o casuta e suficient o jumatate din aceste ingrediente! Ingrediente pentru aluat: 1 k...
-
Salata Cezar este una din cele mai populare salate din lume. In pofida parerilor contraversate ca aceasta salata a fost n...
-
Aceste prajiturele cu o consistenta pufoasa, se topesc in gura :) Ingrediente: pentru blat: 150 gr. faina 4 lingur...
Follow this Blog
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!
3 comentarii:
E o bunătate!
mersi draga Meri, te astept la o portie :) :-*!
πολυ νοστιμο φαινεται εγω κανω μια παρομια με μηλα αν θες να δεις πολυ ωραιο το blog soy
maggy for greece
Trimiteți un comentariu