Dragii mei vizitatori, pentru ca santem in preajma craciunului am sa postez retete de craciun ca sa va ajut cu micul meu bagaj culinar pentru sarbatorile iernii care-mi sant atat de dragi si care imi amintesc mereu de copilarie si sarbatori cu arome de portocale brad, vanile si ciocolata care bantuie prin toata casa :)
Ingrediente:
1 ou mare
75 gr. zahar praf
225 gr. faina cernuta
1 lingurita praf de copt fara varf
150 gr. unt la temperatura camerei
vanile
pentru glazura:
1 lingura de suc de lamaie
150 gr. zahar pudra
1 albus de ou
Mod de preparare:
Se mixeaza in crema untul cu zaharul, apoi se adauga oul se mixeaza pana la omogenizare, apoi adaugati faina amestecata aparte cu praful pentru copt si aromele.
Rezulta un aluat numai bun pentru spritat braduti cu forma de steluta asezati intr-o tava asternuta cu hartie pentru copt neunsa cu nimic.
Coaceti bradutii la 180 de gr. C in cuptorul preaincalzit 15~20 de minute.
Dupa ce se racesc complet bradutii, ii glazurati imitand decorul de pe bradul de craciun, ii dati in cuptorul inca cald si ii lasati acolo pana se usuca glazura complet, acesti braduti puteti sa-i pastrati intr-o cutie inchisa ermetic timp de 2 saptamani.
Pofta buna!!!
luni, 29 noiembrie 2010
Braduti pentru mosu
biscuiti
braduti pentru mosu
dulciuri diverse
retete de craciun si revelion
sweet life
Tweet This
Bookmark this on Delicious
Postări populare
-
Glazura: 50 gr. zahar 150 ml. lapte 200 gr. ciocolata amaruie (58% continut unt de cacao) 50 gr. unt Toate ingredientele se tope...
-
Reteta video :) Am vrut de mult timp sa le incerc si eu :)) dupa un studiu de cautare pe google am gasit aceasta reteta pe blo...
-
O prajitura care se prepara rapid, dar foarte si foarte gustoasa, e fina si savuroasa, o recomand neaparat. Adevarata, magie s...
-
Pe timpul tarului rus Ivan cel Groaznic, bucatarii rusi nu stiau sa prajeasca, doar sa coaca si sa fiarba. Prajeau in bucataria ...
-
Inainte la placinte :D !!! si ce bune si fine au fost.. nu va zic, incercati-le sa va convingeti :P ! Ingrediente: 2 foi de lipii ...
-
Reteta Tort primul fulg (Snickers) http://anastassiacafe.blogspot.com/2012/11/tort-primiul-fulg-snickers.html
-
Un alt desert celebru din Moldova "Cusma lui Guguta" preferatul desert al copilariei mele, prima intrebare car...
-
Si filmuletul :) Pentru o casuta e suficient o jumatate din aceste ingrediente! Ingrediente pentru aluat: 1 k...
-
Salata Cezar este una din cele mai populare salate din lume. In pofida parerilor contraversate ca aceasta salata a fost n...
-
Aceste prajiturele cu o consistenta pufoasa, se topesc in gura :) Ingrediente: pentru blat: 150 gr. faina 4 lingur...
Follow this Blog
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!
2 comentarii:
Am vrut sa petrec cateva "clipe dulci" pe blogul tau si am vazut acesti minunati braduti !
Sunt asa de frumosi ca ar fi pacat sa ii mananci !
Bravo tie !!!
Sidy la mine esti binevenita oricand doresti sa petreci clipe dulci, sant fericita ca le pot oferi, pup ;)
Trimiteți un comentariu