marți, 31 ianuarie 2012

Gratarel de pui cu legume Vok





Atunci cand carnea de pui are gust de porc, cineva din familia mea, nu dau nume... a crezut ca a mancat gratar din carne de porc :)) !
Ingrediente:


pentru 4 portii de gratar:
  • 5 pulpe de gaina dezosate si fara piele  
  • 2 cm. de ghimbir ras pe razatoare mica
  • 1/2 de lingurita de sare de mare
  • 5 linguri de ulei de masline extravirgin
  • 3 linguri de otet balsamic
  • 3 linguri de soia souse HEINZ
  • 3 linguri de Worcestershire souse
  • piper negru macinat
  • 3 cepi rosii mici taiate in patru

Pentru legume  Vok:

  • 1 ardei gras galben, rosu si verde
  • 1 dovlecel mare
  • 1 lingura de seminte de susan prajite putin
  • ulei de masline pentru prajit
  • 3 linguri de sos de soia
  • 3 linguri de otet balsamic
  • 1 varf de sare de mare

Mod de preparare:

  • Carnea taiata bucatele potrivite pentru gratar se marineaza cat preparati legumele in sos de soia, worcestershire, uleiul de masline, otetul balsamic, sarea si ghimbirul ras.
  • Legumele spalate si curatate se taie  fasii, ardeii grasi se calesc cam 10 minute la foc iute, amestecand periodic in ulei de masline, dupa ce le scoateti din tigaie cu o lingura cu gauri, lasand uleiul in tigaie si prajiti in el cam 5 minute dovlecelul la fel, amestecand periodic.
  • Legumele prajite se asezoneaza cu sosurile din lista de ingrediente, la servit se presara in farfurie cu 2~3 varfuri de susan prajit.
  • Carnea de pui marinata si ceapa, se inteapa pe ace de lemn pentru gratar, alternand cate 2 bucatele de carne si o felie de ceapa, se incepe si se termina cu carne.
  • Prajiti carnea intr-o tigaie grill incinsa in putin ulei pe fiecare parte cate 3 minute acoperita cu un capac pana se aureste, presarati cu piper negru peste carne cand o prajiti cate putin pe fiecare parte.


Pofta mare !






4 comentarii:

Emily spunea...

super delicios :*
o zi minunata draga mea

Ioana V. spunea...

la mine nu conteaza:carne sa fie!..:)) Mai ai vreo frigaruie?..:))

Anastasia spunea...

Multumesc draga Emily si tie la fel :D !
Alina, esti binevenita, mai am doua portii le impart cu tine :))

ghiocel07 spunea...

Un deliciu. O seara frumoasa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Follow this Blog

Licenţa Creative Commons
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!

No Copying Please!