Atunci cand carnea de pui are gust de porc, cineva din familia mea, nu dau nume... a crezut ca a mancat gratar din carne de porc :)) !
Ingrediente:
pentru 4 portii de gratar:
- 5 pulpe de gaina dezosate si fara piele
- 2 cm. de ghimbir ras pe razatoare mica
- 1/2 de lingurita de sare de mare
- 5 linguri de ulei de masline extravirgin
- 3 linguri de otet balsamic
- 3 linguri de soia souse HEINZ
- 3 linguri de Worcestershire souse
- piper negru macinat
- 3 cepi rosii mici taiate in patru
Pentru legume Vok:
- 1 ardei gras galben, rosu si verde
- 1 dovlecel mare
- 1 lingura de seminte de susan prajite putin
- ulei de masline pentru prajit
- 3 linguri de sos de soia
- 3 linguri de otet balsamic
- 1 varf de sare de mare
Mod de preparare:
- Carnea taiata bucatele potrivite pentru gratar se marineaza cat preparati legumele in sos de soia, worcestershire, uleiul de masline, otetul balsamic, sarea si ghimbirul ras.
- Legumele spalate si curatate se taie fasii, ardeii grasi se calesc cam 10 minute la foc iute, amestecand periodic in ulei de masline, dupa ce le scoateti din tigaie cu o lingura cu gauri, lasand uleiul in tigaie si prajiti in el cam 5 minute dovlecelul la fel, amestecand periodic.
- Legumele prajite se asezoneaza cu sosurile din lista de ingrediente, la servit se presara in farfurie cu 2~3 varfuri de susan prajit.
- Carnea de pui marinata si ceapa, se inteapa pe ace de lemn pentru gratar, alternand cate 2 bucatele de carne si o felie de ceapa, se incepe si se termina cu carne.
- Prajiti carnea intr-o tigaie grill incinsa in putin ulei pe fiecare parte cate 3 minute acoperita cu un capac pana se aureste, presarati cu piper negru peste carne cand o prajiti cate putin pe fiecare parte.
Pofta mare !
4 comentarii:
super delicios :*
o zi minunata draga mea
la mine nu conteaza:carne sa fie!..:)) Mai ai vreo frigaruie?..:))
Multumesc draga Emily si tie la fel :D !
Alina, esti binevenita, mai am doua portii le impart cu tine :))
Un deliciu. O seara frumoasa.
Trimiteți un comentariu