joi, 2 august 2012

Clatite cu ricotta












O pufosenie, bune rau... ai tot manca :D gatite in tigaia fissler castigata recent la Clatidiada Bloggerilor Culinari, am ramas foarte multumita de calitatea ei, isi merita banii, clatitele ies minunate, nu se lipesc si nu fac fum la prajit, nu miroase a fum si doar a clatite aromate ! Va recomand aceasta reteta din tot sufletul, e o bunaciune :D !
Si cu aceasta ocazie am fost invitata de Kadia sa particip la concursul ei de clatite :) unde va puteti inscrie pana la data de 18.08.2012 mai multe detalii despre concurs gasiti aici !
Ingrediente:
pentru ~15 clatite:
4 oua mari
250 gr. branza ricotta
3 linguri rase de zahar
175 ml. lapte
100 gr. faina
2 lingurite rase de praf de copt
1 varf de sare
ulei pentru prajit
pentru sos:
150 ml. suc de portocale (proaspat stors) aproximativ din trei portocale
1 portocala taiata pe bucăți
1 steluta de anason stelat
1 lingurita de chimen
3 linguri rase de zahar
1 pahar de capsuni
Mod de preparare:
  • Spalati capsunele si le taiati in patru impreuna cu 1 portocala taiata pe segmente, stoarceti sucul din portocalele spalate.
  •  Puneti pe foc sucul de portocale cu zaharul, anasonul si chimenul si fierbeti timp de 1 minut sosul, opariti cu acest sos capsunele cu portocala si le marinati timp de 1 ora.
  • Amestecati galbenusurile cu zaharul, sarea, branza, laptele, faina si praful de copt, mixati totul pana la omogenizare, ingredientele le adaugati dupa ordinea in care le-am scris.
  • Mixati bine albusurile cu batatoarele mixerului curate, e foarte important pentru ca albusurile nu se vor umfla daca au grasime pe ele, cu un strop de sare pana isi maresc volumul si formeaza moturi, adaugati putin din compozitia de albusuri in cea de branza si o amestecati cu un tel in forma de para cu miscari de jos in sus prin metoda rasturnarii pana cand se incorporeaza, acum puteti sa puneti si albusul ramas si sa mai repetati inca o data aceeasi procedura pana cand se vor uni cele doua compozitii. 

  •  Incalziti tigaia unsa cu putin ulei apoi turnati cate un polonic mic ca cel pentru lapte din compozitia de clatite, in centrul tigaii, prajiti la foc mic cate un minut pe ambele parti.

Pofta buna !

9 comentarii:

Unknown spunea...

arata excelent! Mi-ar place o mare placere daca ai vrea sa participi la concursul meu de clatite: http://kadiasfood.wordpress.com/2012/07/13/galette-crepe-clatite-egal-un-nou-concurs/

Anastasia spunea...

Particip cu mare drag Kadia, iti multumesc pentru invitatie :-* !

Maria spunea...

Un adevarat festin:)!!!I love it:X!!!!Pupici

In bucatarie la Sidy spunea...

Anastasia e ...cascada la gura mea ! Clatitele tale cu capsuni m-au dat gata !!! DELICIOASE !!!
Mi-am tot propus sa fac si eu clatite din astea americane, dar nu mai ajung. Cred ca tu m-ai convins....
Te tzuc !

Anastasia spunea...

Hihihi Sidy, esti o scumpa , incearca-le sunt cu adevarat minunate si se fac usor, te tzuc si eu :-* !
@Maria ms mult :-* !

Rocsy Ciobanu spunea...

Cat de apetisante!!!

Anastasia spunea...

Multumesc Rocsy, ma bucur ca-ti plac, sunt foarte gustoase, incearca-le :-* !

Unknown spunea...

Wow, ce bine arata sunt grozave!! Extrem de aratoase si delicioase!!

Anastasia spunea...

Multumesc Poliana, ma bucur mult ca-ti plac :-*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Follow this Blog

Licenţa Creative Commons
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!

No Copying Please!