joi, 9 august 2012
Vinete evantai la cuptor
dorblu
mancaruri principale
mancaruri rapide
retete simple
vinete evantai
vinete la cuptor
Tweet This
Bookmark this on Delicious
Tot ce mi-a placut postez pe blog ;) a fost chiar bun, aromat si fin la gust, nu ezitati sa incercati reteta pentru ca e simpla, nu e migaloasa si e de sezon ;) !
Consumul de vinete va avea grija de creierul tau„ imbunatatind comunicarea dintre celulele cerebrale şi moleculele mesagere :) .
Ingrediente:
2 vinete
150 gr. cascaval Dorblu
200 gr. smantana 20% grasime
5 catei de usturoi
sare, piper negru macinat
1 gogosar
2 rosii
1 fir de busuioc
Mod de preparare:
Vinetele se taie in fisii de ~ 1 cm pe lungime
Se umple fiecare taietura cu gogosarul taiat semiluna cu partea rotungita in jos ca sa avem loc pentru rosia taiata la fel.
Se face sosul din smantana cu usturoiul pisat si cu cascavalul ras, se sareaza si se pipereaza, apoi se distribuie pe suprafata vinetelor.
Se coace in cuptorul incins timp de 50 de minute la 220 de grade Celsius.
In farfurie se serveste cu busuiocul tocat pe deasupra.
Pofta buna !
Postări populare
-
Glazura: 50 gr. zahar 150 ml. lapte 200 gr. ciocolata amaruie (58% continut unt de cacao) 50 gr. unt Toate ingredientele se tope...
-
Reteta video :) Am vrut de mult timp sa le incerc si eu :)) dupa un studiu de cautare pe google am gasit aceasta reteta pe blo...
-
O prajitura care se prepara rapid, dar foarte si foarte gustoasa, e fina si savuroasa, o recomand neaparat. Adevarata, magie s...
-
Pe timpul tarului rus Ivan cel Groaznic, bucatarii rusi nu stiau sa prajeasca, doar sa coaca si sa fiarba. Prajeau in bucataria ...
-
Inainte la placinte :D !!! si ce bune si fine au fost.. nu va zic, incercati-le sa va convingeti :P ! Ingrediente: 2 foi de lipii ...
-
Reteta Tort primul fulg (Snickers) http://anastassiacafe.blogspot.com/2012/11/tort-primiul-fulg-snickers.html
-
Un alt desert celebru din Moldova "Cusma lui Guguta" preferatul desert al copilariei mele, prima intrebare car...
-
Si filmuletul :) Pentru o casuta e suficient o jumatate din aceste ingrediente! Ingrediente pentru aluat: 1 k...
-
Salata Cezar este una din cele mai populare salate din lume. In pofida parerilor contraversate ca aceasta salata a fost n...
-
Aceste prajiturele cu o consistenta pufoasa, se topesc in gura :) Ingrediente: pentru blat: 150 gr. faina 4 lingur...
Follow this Blog
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!
10 comentarii:
Geniala idee!!! Si ce bine arata!:)
Mmm, ce bune sunt!!!Ador vinetele!Pupici!
Ce bine arata, platoul ala e superb!! Scoate foarte bine in evidenta preparatul. Delicioase vinetele astea, si eu o sa profit de bunatatea lor in weekend. Pup!
Si mie imi place mult cum arata!
Foarte frumos.
Te pup.O zi faina sa ai:-)
O minunatie! Sunt topita dupa vinetele tale ca arata tare bine :)
Va multumesc din suflet pentru aprecieri :-* !
revin cu o intrebare si la reteta asta.nu sint amare vinetele? vreau sa o fac duminica pt invitati . multumesc pentru raspunsul la cealalta intrebare. Mihaela
Draga Mihaela, eu am avut norocul sa am intuitia dezvoltata la ales vinetele :)) si mereu le aleg fara iuteala, in principiu ma conduc dupa culoarea lor si nu le aleg perfect negre, dar putin spre roz deobicei vinetele mici si negre sunt amare, un soi care-mi place mie si este foarte gustos si nu este amar, este chiar vanata care aminteste forma de evantai, acum 2 ani se intalneau pe piata din Chisinau cand le era sezonul, anul acesta nu le-am vazut,dar e posibil sa fi aparut si daca le vezi cupara fara dubii sunt dulci si nu au veninul acela amar :) cred ca se numesc BLACK BEAUTY uite si un link cum arata in dreapta in cadita din imagine cele mai micute sunt BLACK BEAUTY http://cuelisa.com/wordpress/wp-content/uploads/2009/08/vinetele-mele.jpg
Am cumparat si vintele albe din alea sigur gasesti si mi s-a parut un soi bun si tot nu erau amare, am facut salata din ele :)
Multumesc mult de tot pentru raspunsuri si pentru atentia acordata. Am inceput sa fac din retetele tale si sint excelente. Multumesc inca o data si week-end placut. Mihaela
Mihaela si eu iti multumesc ca ai curajul sa incerci retetele si ma bucur ca-ti plac, iti raspund cu drag la orice intrebare, daca mai ai nevoie de ajutor, un weekend placut si tie, sper sa-ti surprinzi placut oaspetii cu reteta, te pup :-*
Trimiteți un comentariu