duminică, 19 august 2012

Tarta cu prune si cu aroma de trandafiri










Nu ratati sezonul prunelor, sunt fructele perfecte pentru prajituri, accesibile pentru buzunarul fiecaruia, dintr-un fruct ieftin veti optine un desert regal :D imi place la nebunie ce-am gatit azi si va indemn si pe voi sa incercati !
Ingrediente:
aluat faramicios
  • 250 gr. faina
  • 150 gr. unt tare taiat cuburi
  • 1 varf de sare
  • 50 gr. zahar fin
  • 1 ou mic
  • 1 lingurita praf de copt
  • caja razuita de la 1/2  lamaie
  • 1 pachetel zahar vanilat
umplutura de prune
  • 700 gr. prune curatate de samburi si taiate in 4
  • 1,5  linguri de apa de trandafiri
  • 50 gr. zahar
  • 1 lingura cu putin varf de amidon de porumb, il puteti inlocui cu 2 linguri rase de amidon de cartofi
  • 1 pachetel zahar vanilat
Mod de preparare:
  • Amestecati faina cernuta cu sarea praful de copt, zaharul si coaja raizuita de la lamaie, apoi adaugati in ea untul taiat cuburi si-l incorporati strivind-ul cu varful degetelor in faina pana cand obtineti un fel de firimituri de marimea unui bob de fasole.
  • Faceti o gropita in centrul compozitiei de faina si spargeti in ea oul, framantati putin aluatul pana obtineti un bot de aluat compact, nu insistati prea mult timp la framantat e necesar doar sa-l adunati intr-un intreg.
  • Impartiti aluatul la 3 parti, doua le puneti in frigider si una in frigorifer pentru circa 30 de minute.
  • Intre timp pregatiti umplutura, amestecati prunele taiate in felii cu zaharul, apa de trandafiri care se potriveste ideal ca aromatizator la prune, si amidonul, amestecati bine si le lasati pana e racit aluatul.
  • Framantati cu doua trei miscari cele 2 parti de aluat racit ca sa devina mai usor de intins, infainati bine masa de lucru si intindeti o turta cu diametrul putin mai mare ca sa imbracati si peretii tavii de copt.
  • Dupa ce ati intins aluatul, il rasuciti atent pe sucitor si-l tranferati in tava, taiati surplusul de aluat care iese peste marginea tavii cu ajutorul sucitorului, apasand pe marginea tavii.
  • Umpleti tava cu prunele pregatite din timp cu tot cu sucul ce l-au lasat si razuiti peste ele partea de aluat pe care ati inghetat-o in prealabil.
  • Coaceti tarta in cuptorul preaincalzit la 180 de grade Celsius treapta 4 la cuptorul cu gaz timp de 40~45 de minute.
Pofta buna !

10 comentarii:

Corina Ureche spunea...

arata fff bine tarta, aluatul acela razalit ma incanta de numa :* o saptamana frumoasa sa ai!

Anastasia spunea...

Multumesc Cori <3 si tie la fel o saptamana reusita :-* !

Rocsy Ciobanu spunea...

Mult imi place!!

Mari spunea...

Anastasia, ce faci tu si nu e bun?
Am vrut sa fur reteta si nu m-a lasat! Oricum aluatul asta il pregatesc si eu pentru alte prajituri. Stiu sa-l fac! Te pupic!

Unknown spunea...

Bunatate de tarta!!! Foarte bine arata, si e pe gustul meu! Pupici

Maria spunea...

Este deosebita tarta:)! Imi place mult si prezentarea:X! Pupici

Anastasia spunea...

Dragele mele, ma bucur foarte mult sa citesc comentariile voastre dragute, va pup pe toate si va multumesc pentru aprecieri, draga mea Mariana un toc si-o foaie rezolva tot ;) te pup dulce :-* !

Haplea spunea...

Cu siguranta foarte aromata aceasta tarta!

Rocsy Ciobanu spunea...

Arata atat atat de bine!!!

Anastasia spunea...

Multimesc,incercati pana mai sunt prune :D ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Follow this Blog

Licenţa Creative Commons
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!

No Copying Please!