marți, 16 iunie 2009

Inghetata semifreddo





Ingrediente:
frisca 36 % (se poate si mai grasa)360 ml.
150 gr zahar
125 gr alune prajite
3 oua mari
2,5 linguri de apa
Mod de preparare:
1. Ouale se separa albusurile si se bat in spuma tare cu un varf de cutit de sare. 2. Galbenusurile se bat cu 50 gr zahar /sa devina o masa cremoasa/ si se adauga intr-o unda subtire 360 ml. frisca , batand in continou ~ 15 min. pana se ingroasa si se mareste in volum de 2 ori compozitia. 3. 100 gr zahar si 2,5 linguri apa se topeste pina devine de culoare maronie si se adauga alunele/amestecati pana se caramelizeaza alunele, nu mai mult de 10 secunde. 4. Alunele se intind pe un platou sau o placa pe care o puteti indoi putin ca sa desprindeti alunele de ea. Dupa ce s-a intarit caramelul si se strivesc in blender, se adauga la galbenusul cu frisca. 5. Albusul batut in spuma tare se adauga cu atentie si se amesteca incet cu mana pana se incorporeaza, atentie sa nu striviti aerul din albus. 6. Se da la congelator pentru 40 min.

1 comentarii:

Anonim spunea...

Ce pofta mi-ai facut. Alunele de padure sunt favoritele mele. De cate ori ma uit la desertul asta imi vine sa-mi iau o lingura si sa ma pun pe mancat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Follow this Blog

Licenţa Creative Commons
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!

No Copying Please!