Ingrediente:
pentru aluat:
125 ml. lapte
60 gr. unt
un varf de cutit sar
½ lingurita zahar
100 gr. faina
2~3 oua
2 oua
2 linguri faina
1 pahar lapte sau frisca
1 lingura unt
1 pachetel de vanilie
50 gr. zahar
preparare aluat :
se aduce la fierbere laptele ,apoi se adauga untul si se mai aduce odata la fierbere
se adauga faina si se amestaca sa nu formeze cocoloase
se face focul mic si se amesteca pana devine o masa lucioasa si se ingroasa
se ia de pe foc si se adauga cate un ou , trebuie sa fie un aluat elastic.
se pune aluatul intr-o seringa pentru patiserie si se spriteaza pe o tava acoperita cu hartie de copt unsa cu putin unt bilute mici cat o nuca de aluat
se da la cuptorul preaincalzit la 200 de grade C la foc mediu pana se aureste suprafata, se coc destul de repede asa ca tineti mana pe puls , cuptorul nu se deschide in timpul coacerei
preparare crema :
ouale se mixeaza cu zaharul apoi se adauga putin lapte, apoi se adauga restul laptelui si faina cu vanilia
se pune pe foc pana se ingroasa ca o crema fara sa fierbeti compozitia la bain-marrie
se ia de pe foc si se mixeaza cu untul
faceti in fiecare bila coapta de aluat cate o taietura pe orizontala, neajungand pana la capat
umpleti fiecare biluta cu crema, eu am mai facut si o crema din frisca batuta si am pus in ea praline de alune de padure caramelizate in tigaie cu zahar topit faramitate cu blenderul si le glazutrati cu ciocolata amaruie topita la bain-marie
Pofta mare !
8 comentarii:
Anastasia frumoase si delicioase !
wow,ce frumuseti!
Te asteapta un premiu pe blogul meu!
Sper sa-ti placa!
Te pup!
Buna ,am incercat si eu o data sa fac si choux-urile mi sau lasat de nu le-am mai putut folosi.Care e trucul trebuie lasat inca un pic dupa coacere in cuptor?
Multumesc de raspuns
Draga Lale, un aspect extrem de important este temperatura cuptorului. Coacerea choux-urilor se va face in 3 etape- 1. la o temperatura ridicata pentru a permite choux-urilor sa isi creeze interiorul gol 2.etapa la o temperatura medie care va permite coacerea choux-urilor, iar in a 3. etapa se vor usca choux-urile prin coacerea lor pentru o perioada scurta de timp in cuptor cu usa intredeschisa.
Diana si mimi, mersi de coment :) ma bucur ca va place !
o bunatate....te asteapta un premiu pe blogulmeu
Anastasia, foarte frumoase choux a la creme!
Delicioase!
Trimiteți un comentariu