joi, 11 februarie 2010

Choux à la Crème







Ingrediente:

pentru aluat:

125 ml. lapte

60 gr. unt

un varf de cutit sar

½ lingurita zahar

100 gr. faina

2~3 oua

 pentru crema :

2 oua

2 linguri faina

1 pahar lapte sau frisca

1 lingura unt

1 pachetel de vanilie

50 gr. zahar

preparare aluat :

se aduce la fierbere laptele ,apoi se adauga untul si se mai aduce odata la fierbere

se adauga faina si se amestaca sa nu formeze cocoloase

se face focul mic si se amesteca pana devine o masa lucioasa si se ingroasa

se ia de pe foc si se adauga cate un ou , trebuie sa fie un aluat elastic.

se pune aluatul intr-o seringa pentru patiserie si se spriteaza pe o tava acoperita cu hartie de copt unsa cu putin unt bilute mici cat o nuca de aluat

se da la cuptorul preaincalzit la 200 de grade C la foc mediu pana se aureste suprafata, se coc destul de repede asa ca tineti mana pe puls , cuptorul nu se deschide in timpul coacerei

preparare crema :

ouale se mixeaza cu  zaharul apoi se adauga putin lapte, apoi se adauga restul laptelui si faina cu vanilia

se pune pe foc pana se ingroasa ca o crema  fara sa fierbeti compozitia la bain-marrie

se ia de pe foc si se mixeaza cu untul

 asamblare :

faceti in fiecare bila coapta de aluat cate o taietura pe orizontala, neajungand pana la capat 

umpleti fiecare biluta cu crema, eu am mai facut si o crema din frisca batuta si am pus in ea praline de alune  de padure caramelizate in tigaie cu zahar topit  faramitate cu blenderul  si le glazutrati cu ciocolata amaruie topita la bain-marie

Pofta mare !

8 comentarii:

Diana spunea...

Anastasia frumoase si delicioase !

MIMI spunea...

wow,ce frumuseti!

Flori spunea...

Te asteapta un premiu pe blogul meu!
Sper sa-ti placa!
Te pup!

Lale spunea...

Buna ,am incercat si eu o data sa fac si choux-urile mi sau lasat de nu le-am mai putut folosi.Care e trucul trebuie lasat inca un pic dupa coacere in cuptor?
Multumesc de raspuns

Anastasia spunea...

Draga Lale, un aspect extrem de important este temperatura cuptorului. Coacerea choux-urilor se va face in 3 etape- 1. la o temperatura ridicata pentru a permite choux-urilor sa isi creeze interiorul gol 2.etapa la o temperatura medie care va permite coacerea choux-urilor, iar in a 3. etapa se vor usca choux-urile prin coacerea lor pentru o perioada scurta de timp in cuptor cu usa intredeschisa.

Anastasia spunea...

Diana si mimi, mersi de coment :) ma bucur ca va place !

Luminitanaty spunea...

o bunatate....te asteapta un premiu pe blogulmeu

Mari spunea...

Anastasia, foarte frumoase choux a la creme!
Delicioase!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Follow this Blog

Licenţa Creative Commons
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!

No Copying Please!