Ingrediente:
blat alb - 2 oua, 2 linguri faina, 2 linguri zahar
blat de cacao - 3 oua, 3 linuri zahar, 2 linguri faina, 1 linura cacao
crema :
1 borcan de lapte condensat fiert de 370 gr. la temperatura incaperii
370 gr. unt moale la temparatura incaperii
3/4 pahar de arahide coapte preventiv 20 de minute la trepta 4 cuptor cu gaze ~ foc un pic mai mic de mediu
sirop pentru insiropat blaturile:
200 ml apa 100 gr. zahar se fierb pana se ingroasa putin siropul si devine galbui dupa care se adauga o lingura de coniac .
decor:
alune curatate si scufundate in caramel, frunze din ciocolata neagra topita la bain-marie cateva arahide
maruntite bucatele potrivite
spirala din caramel
zahar pentru caramel
glazura:
200 gr. ciocolata pentru fondat
100 gr unt
100 ml lapte fiert
Mod de preparare :
blat:
Blaturile au la baza acelasi proces tehnologic, se mixeaza ouale cu zaharul pana devin o crema alba si pufoasa, dupa care se adauga faina sau faina amestecata cu cacao la blatul cafeniu, cernuta direct in bol peste ouale mixate si se amesteca cu grija cu o spatula de sus in jos pana se incorporeaza faina, dar cu mare griga sa nu pirdeti oxigenul din oua, dupa aceasta se toarna compozitia in tava cu diametrul de 20 cm unsa cu unt si infainata preventiv cu faina si se da in cuptorul preaincalzit la 180 de gr, la treapta 4 cuptor cu gaze si se coace ~25 de minute depinde de fiecare cuptor in parte, e important sa nu deschideti cuptorul primele 15 minute sa faceti testul scobitorii ca sa iasa curata dupa ce faceti o impunsatura in blat :).
crema :
Laptele condensat de mixeaza la viteza mica cu untul moale pana se omogenizeaza dupa care se adauga arahidele cu biscuitii faramiciosi maruntite bucati potrivite si se mai amesteca pentru uniformizare, sa nu le mixati mult timp ca sa nu strivit biscuitii ce trebuie sa ramana bucatele care sa se simta cand ve-ti manca tortul :).
Din crema data am lasat 1/3 inainte de a adauga in ea nuca si biscuitii pentru a imbraca tortul dupa asamblare.
asamblare:
Blatul cu cacao se taie orizontal pe mijloc astfel, obtinand doua blaturi cafenii .
Primul strat este blatul cafeniu care se insiropeaza si se distribuie pe el o jumatate din crema cu nuci, apoi se adauga blatul alb la fel insiropat pe care se distribuie a doua parte de crema si iarasi blatul cafeniu.
Tortul se imbraca cu crema de unt lasata preventiv de jur imprejur si se glazureaza, turnand direct pe centrul tortului ciocolata topita cu untul si laptele, distribuiti atent cu o spatula glazura pe toata suprafata tortului, avand grija si de margini ca sa fie imbracate in glazura .
decor:
Frunzele naturale se scufunda in ciocolata topita la bain-marie cu partea inferioara a frunzei si se lasa pna se intareste ciocolata, apoi se indeparteaza frunza naturala cu grija sa nu rupeti ciocolata .
Cateva alune impunse cu ace de siguranta se scufunda in zahar topit si se scot pe o folie de aluminiu unsa cu putin ulei.
Se topeste 4 linguri de zahar cu o lingura de apa pana devine un caramel care la ridicarea lingurii se scurge si nu se rupe.
Pe un facalet invelit cu folie de aluminiu si uns cu putin ulei se imbraca caramelul astfel:
se inmoaie o lingura in caramel si se tine deasupra vasului in care sa topit zaharul ca sa se scurga ca o ata, apoi se rasuceste facaletul astfel, torcand caramelul pe el obtinem o spitrala din caramel, tragem atent folia de aluminiu de pe facalet, pastrand forma cilindrica a foliei dupa care trebuie sa rezulte un cilindru din folie de aluminiu, il rasucim atent ca sa-i micsoram putin diametrul si scoatem cu grija spirala de caramel obtinuta .
Pofta mare !!!
luni, 22 noiembrie 2010
Tort Snickers ( Vis de toamna )
Postări populare
-
Glazura: 50 gr. zahar 150 ml. lapte 200 gr. ciocolata amaruie (58% continut unt de cacao) 50 gr. unt Toate ingredientele se tope...
-
Reteta video :) Am vrut de mult timp sa le incerc si eu :)) dupa un studiu de cautare pe google am gasit aceasta reteta pe blo...
-
O prajitura care se prepara rapid, dar foarte si foarte gustoasa, e fina si savuroasa, o recomand neaparat. Adevarata, magie s...
-
Pe timpul tarului rus Ivan cel Groaznic, bucatarii rusi nu stiau sa prajeasca, doar sa coaca si sa fiarba. Prajeau in bucataria ...
-
Inainte la placinte :D !!! si ce bune si fine au fost.. nu va zic, incercati-le sa va convingeti :P ! Ingrediente: 2 foi de lipii ...
-
Reteta Tort primul fulg (Snickers) http://anastassiacafe.blogspot.com/2012/11/tort-primiul-fulg-snickers.html
-
Un alt desert celebru din Moldova "Cusma lui Guguta" preferatul desert al copilariei mele, prima intrebare car...
-
Si filmuletul :) Pentru o casuta e suficient o jumatate din aceste ingrediente! Ingrediente pentru aluat: 1 k...
-
Salata Cezar este una din cele mai populare salate din lume. In pofida parerilor contraversate ca aceasta salata a fost n...
-
Aceste prajiturele cu o consistenta pufoasa, se topesc in gura :) Ingrediente: pentru blat: 150 gr. faina 4 lingur...
Follow this Blog
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!
10 comentarii:
Foarte frumos, Anastasia!
Multumesc pentru micile secrete pe care ni le-ai impartasit!
imi lasa gura apa. Ce bine arata . Un adevarat vin . bine denumit . Salutari Alexandra.
Frumos mai arata, ca de-altfel tot ceea ce faci tu.Pup,Anastasia draga!
superb tortul, felicitari
Draga mea, imi mai creste moralul si mie. Cred ca pe asta pot sa-l fac si eu sa arate decent. Ca al tau - never! Dar, decent cred ca da. Felicitari pentru ca ai facut dintr-un tort simplu ceva foarte frumos si elegant.
Tot eu, vin cu o stafeta a Prieteniei, pentru o persoana speciala ca tine.
mersi draga Mari esti o scumpa :) pentru voi cu cel mai mare drag dezvalui ceea ce stiu sa fac, pentru ca si eu la inceput am cules din talentul celor care au avut marea placere sa imparta cu cititorii ceea ce cunosc :)
multumesc Sanda, te mai astept cu drag si ma voi stradui sa-ti fiu musafir si la tine pe blog mai des, pup dulce, si-ti multumesc pentru invitatie la MPA, insa nu cred ca-mi este de putinta cu mare regret pentru ca-mi place mult sa fac surprize !
Medi, si Naty, va multumesc din suflet pentru aprecieri, sper sa am succes si sa castig cu acest tort, particip cu el la un concurs care este jurizat si sper tare mult sa castig cu el, am nevoie de un frigider:) ca al meu este de o varsta cu casnicia parintilor :)))) si nu mai pot face ce vreu eu mai ales inghetata care-mi place tare mult !!!
Elena draga, multumesc pentru vizita si sant foarte fericita c-am putut face ceva realizabil si pentru tine >D< si pentru cei care poate la fel ca tine ar fi dorit sa faca ceva mai simplu si decent ca decor :) si-ti multumesc pentru premiu am sa-l ridic curand cu premiile de toamna pe care le-am mai primit si de la alti prieteni dragi din blogosfera, multumesc ca n-ai uitat de mine :D pup dulce !!!
Trimiteți un comentariu