sâmbătă, 26 noiembrie 2011

Cum alegem ciocolata pentru gatit?


Exista patru tipuri de ciocolata neagra ce variaza in functie de procentul de cacao din componenta. Ce alegem atunci cand gatim cu ciocolata depinde de mai multi factori. De exemplu, atunci cand pregatim un desert cu un continut ridicat de zahar, vom utiliza ciocolata 70% pentru a contrabalansa gustul dulce intens, iar intr-o prajitura mai putin dulce va fi utilizata ciocolata medie pentru a nu determina un gust amar al preparatului.
Tipuri de ciocolata

70% – 90% - foarte inchisa la culoare si foarte amara
Nu este la fel de comuna precum celelalte tipuri de ciocolata, dar poate aparea in retete servite in portii foarte mici – precum sarlota de ciocolata.

70% - Ciocolata neagra amaruie
Este cea mai frecvent utilizata ciocolata, fiind un ingredient in retetele in care zaharul folosit ii poate contrabalansa aroma intensa. 

40-60% - Ciocolata neagra, simpla
Este excelenta pentru prajiturile facute in cuptor precum negrese sau briose. Poate fi utilizata si pentru glazuri (pe baza de ciocolata sau mascarpone) unde nu trebuie adaugat zahar deloc.

Ciocolata pentru menaj
Este conceputa pentru a se putea topi usor si uniform, si are un gust mai putin intens, usor cerat. Este recomandata ca glazura de sine statatoare, ca ingredient in glazuri mai sofisticate sau pur si simplu razuita deasupra prajiturilor care au nevoie de un decor simplu si rapid.

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Follow this Blog

Licenţa Creative Commons
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!

No Copying Please!