sâmbătă, 19 noiembrie 2011

Scortisoare





O prajiturica care face deliciul serilor lungi de toamna si de iarna datorita gustului ei bun si aromat :)
Ingrediente:
Pentru aluat:
4 galbenusuri
1 lingura drojdie granulata
1 ou
3 linguri lapte
1/2 lingurita sare
300~325 g. faina
150 grame unt moale
Pentru umplutura:
140 g. zahar pudra
1 pachetel zahar vanilat
150 g. miez de nuca macinat
1/2 lingurita praf de scortisoara
1 mana de rachitele uscate ( taiate marunt )  si o mana de stafide
 Rachitele
1223746.jpeg (352×326)
Mod de preparare :
Se freaca bine untul pana se albeste.
Adaugati galbenusurile si mixati pana se incorporeaza, apoi oul, sarea si drojdia dizolvata in lapte.
Adaugati faina cernuta cate putin pana obtineti o coca, o lasati sa dospeasca un sfert de ora.
Aluatul se intinde foaie subtire de 1 mm grosime si se taie patratele de marimea de marimea unor carti de joc.


Se umple fiecare bucata cu umplutura si se ruleaza.
Scortisoarele formate se pun pe tava de copt asternuta cu folie de aluminiu si se coc timp de ~ 15 minute pe raftul de sus al cuptorului incins la  180 de grade Celsius pana cand prind o culoare rumena ca scortisoara.


Pofta buna !


14 comentarii:

Livia spunea...

Trebuie sa fie delicioase! Week-end placut!

Emily spunea...

arata foarte bine si sigur sunt delicioase, mai ales ca eu ador scortisoara :)
te pup

Din bucataria mea spunea...

Ce aroma!!!Super bun!Pup!

Unknown spunea...

absolut demential, zici ca-i scoarta(asa alint eu scortisoara)!
notez reteta!

Alexandrina spunea...

Ce dragute sunt!!

Anonim spunea...

Maine dimineata sunt prezenta. Pupicei ,surioara mea .
semneaza Sorina Gabriela Trocan.

Anastasia spunea...

Dragii mei, ma bucur enorm de mult ca va placut reteta sper sa o incercati e putin migaloasa, dar cred ca se merita :-* !

Liana10 spunea...

Surioara draga, tu gatesti exact pe gustul meu!! Vreau sa fac si eu, dar spune-mi, te rog frumos, ce sunt "rachetele"? Merci :* <3

Anastasia spunea...

Draga Liana uite pe cuvantul rachitele la ingrediente si apasa, te va directiona pe alta pagina unde este explicat ce sunt rachitele :-* te pup, eram sigura ca avem gusturi comune ;) :P

Luminitanaty spunea...

pfff cum arata, o nebunie

In bucatarie cu Aziz spunea...

Sant minunate !!

Liana10 spunea...

Aha...multumesc mult pt. informatii...se pare ca rachitelele sunt merisoare ;-)
Si trebuie drojdie uscata, nu?

Simo & Manu spunea...

Arata minunat! Ingeniasa idee, chiar pare a fi scortisoara. O sa le incercam numai decat. Felicitari!

Anastasia spunea...

Multumesc,ma bucur mult ca va placut reteta,o sa va placa sunt sigura ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Follow this Blog

Licenţa Creative Commons
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!

No Copying Please!