O prajiturica care face deliciul serilor lungi de toamna si de iarna datorita gustului ei bun si aromat :)
Ingrediente:
Pentru aluat:
4 galbenusuri
1 lingura drojdie granulata
1 ou
3 linguri lapte
1/2 lingurita sare
300~325 g. faina
150 grame unt moale
Pentru umplutura:
140 g. zahar pudra
1 pachetel zahar vanilat
150 g. miez de nuca macinat
1/2 lingurita praf de scortisoara
Mod de preparare :
Se freaca bine untul pana se albeste.
Adaugati galbenusurile si mixati pana se incorporeaza, apoi oul, sarea si drojdia dizolvata in lapte.
Adaugati faina cernuta cate putin pana obtineti o coca, o lasati sa dospeasca un sfert de ora.
Aluatul se intinde foaie subtire de 1 mm grosime si se taie patratele de marimea de marimea unor carti de joc.
Se umple fiecare bucata cu umplutura si se ruleaza.
Scortisoarele formate se pun pe tava de copt asternuta cu folie de aluminiu si se coc timp de ~ 15 minute pe raftul de sus al cuptorului incins la 180 de grade Celsius pana cand prind o culoare rumena ca scortisoara.
14 comentarii:
Trebuie sa fie delicioase! Week-end placut!
arata foarte bine si sigur sunt delicioase, mai ales ca eu ador scortisoara :)
te pup
Ce aroma!!!Super bun!Pup!
absolut demential, zici ca-i scoarta(asa alint eu scortisoara)!
notez reteta!
Ce dragute sunt!!
Maine dimineata sunt prezenta. Pupicei ,surioara mea .
semneaza Sorina Gabriela Trocan.
Dragii mei, ma bucur enorm de mult ca va placut reteta sper sa o incercati e putin migaloasa, dar cred ca se merita :-* !
Surioara draga, tu gatesti exact pe gustul meu!! Vreau sa fac si eu, dar spune-mi, te rog frumos, ce sunt "rachetele"? Merci :* <3
Draga Liana uite pe cuvantul rachitele la ingrediente si apasa, te va directiona pe alta pagina unde este explicat ce sunt rachitele :-* te pup, eram sigura ca avem gusturi comune ;) :P
pfff cum arata, o nebunie
Sant minunate !!
Aha...multumesc mult pt. informatii...se pare ca rachitelele sunt merisoare ;-)
Si trebuie drojdie uscata, nu?
Arata minunat! Ingeniasa idee, chiar pare a fi scortisoara. O sa le incercam numai decat. Felicitari!
Multumesc,ma bucur mult ca va placut reteta,o sa va placa sunt sigura ;)
Trimiteți un comentariu