Ingrediente:
1 kg. faina cernuta
200 gr. jumari ( se pot inlocui cu margarina )
200 gr. smantana grasa
1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu otet
200 gr. zahar
3 oua
arome la alegere (esente de vanile, rom, coniac, portocala, lamaie, cacao- pana obtineti culoarea dorita)
Mod de preparare:
Se mixeaza ouale cu zaharul si jumarile tocate marunt cu masina de tocat carne sau cu blenderul pana se albeste si devine ca o crema.
Se adauga smantana si bicarbonatul de sodiu stins cu putin otet si se mixeaza inca 1 minut.
Se adauga faina cate putin pana se incorporeaza.
Prajiteii se fac cu ajutorul masinii te tocat carne folosind forme speciale pentru biscuiti.
Se coc la 180 de grade C timp de 15 minute pe raftul de sus al cuptorului incins in prealabil.
Se pot pudra insa eu ii prefer asa curati fara pudra, o folosesc doar in cazul in care nu se poate evita un decor.
Pofta buna si mai poftiti :D !
5 comentarii:
Mmm, tare bune!!!Asa de fragede!Pup!
Arata foarte bine, cred ca sunt tare bune!
vai ce dor mi s-a facut de bunica! ea ne facea tot timpul acesti biscuitei! te pup cu mare drag!
arata fenomenal :*
ce bune trebuie sa fie!
A doua zi sunt si mai bune, mersi pupici :D
Emily draga, si mie mi-e tare dor de bunica din pacate nu mai este langa noi, si bunica mea facea cate un leghean mare de prajitei pentru sarbatorile de iarna :D si acum le tin minte mirosul din vatra :)
Trimiteți un comentariu