joi, 20 septembrie 2012

Budinca cu branza si visine




Desertul copilariei mele <<Budincuta cu branza si cu visine = Cheesecake-ul bunicii >> :P !!!
Ingrediente:

  • 250 gr. branza dulce de vaci
  • 1 lingura  gris
  • 1 lingura cu putin varf amidon de porumb sau 2 de cartofi
  • 2 linguri zahar, 2 linguri zahar farin ( pudra)
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 1 pachetel zahar vanilat
  • 1 varf de sare
  • 3 oua mari
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingurita suc de lamaie sau un varf de cutit sare de lamaie
  • dulceata de visine
  • smantana

Mod de preparare :

  • Ouale se separa albusul de galbenus.
  • Se mixeaza mai intai albusurile cu sucul de lamaie pana devin spuma lucioasa apoi se mai mixeaza cu zaharul farin.
  • Galbenusurile se freaca cu zaharul, grisul, amidonul, sarea, laptele, branza, praful de copt, zaharul vanilat pana le omogenizati.
  • Acum uniti cele doua compozitii, amestecand cu un tel in forma de para de jos in sus prin metoda rasturnarii pana se incorporeaza albusul in compozitia cu branza.
  • Turnati 1/2 din compozitia optinuta intr-o tava pentru chec unsa cu unt si infainata cu gris, apoi puneti un strat din loc in loc de visine si acoperiti cu budinca ramasa, uniformizati suprafata cu o spatula sau lingura si dati tava in cuptorul preaincalzit la 180 de grade Celsius sau la treapta 4 cuptorul cu gaz pentru 40 de minute.
  • Dupa ce budinca este gata o lasati sa se raceasca in tava, cand budinca este calduta, o rasturnati pe un platou ii taiati partile laterale pentru un aspect mai dragut in sectiune si o portionati.
  • Se serveste calduta sau rece la preferinta cu smantana si dulceata de visine.

Pofta buna copii ;P


12 comentarii:

Mihaela spunea...

Delicioasa!!!!!

Liana10 spunea...

Nu credeam ca o sa mai ajunga canile din februarie in acest an la tine :P Se pare ca m-am inselat. Ma bucur ca le-ai si folosit, iar reteta e minunata, de incercat. Pozele sunt superbe!!!Felicitari, surioara :* <3

La Vera in bucatarie spunea...

Ce bine arata,sigur e foarte buna.
Te pup!

Maria spunea...

Un adevarat deliciu, budinca:)! Ai trezit o pofta.......yammy,yammy!

Anastasia spunea...

Mihaela iti multumesc pentru compliment, te poftesc la o portie :D

Draga surioara canile le-am luat vara asta cand am fost in Romania la sf. de iulie, acum le-am potrivit cu acest desert si-mi plac foarte mult, toate se intampla la timpul sau exact si pozele cu canitele in cauza :-* iti multumesc pentru aprecieri te pup dulce <3

Veronica iti multumesc :-*
Maria ma bucur ca-ti place :-* pofta se implineste usor, treci la gatit ;)

Unknown spunea...

Arata taaare tare bine, si mie imi place budinca asta, si in combinatie cu visine e un deliciu! Pup

Ioana V. spunea...

foarte bine arata!

mariana spunea...

Arata grozav asa dupa cum ti-am mai spus si sambata pentruca am timp mai mult o voi face

Anastasia spunea...

Multumesc Mariana :-*

moise vasile spunea...

pe cat de bine arata cred ca este si foarte gustos.as gusta cu mare placere

Anastasia spunea...

Multumesc Vasile, da ai dreptate, aspectul nu e amagitor la acest desert, e foarte buna :) !!!

coco spunea...

Arata de nu se poate:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Follow this Blog

Licenţa Creative Commons
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!

No Copying Please!