duminică, 28 iunie 2015

Tiramisu la pahar cu nectarine si mure ( Reteta Video)








Un desert de vara racoritor si foarte gustos, un mare avantaj este ca se face fara sa folositi focul, tinand cont de caldurile de afara, cred ca e binevenit :) !

Ingrediente:
1 pahar suc de portocale proaspat stors,
2 nectarine,
1 canuta de mure,
250 gr. branza Mascarpone,
2 oua ( asigurati-va ca sunt proaspete )
4 linguri zahar,
1 pachetel zahar vanilat,
30 ml. coniac, 10 piscoturi Savoiardi,
ciocolata amaruie, menta pentru decor

Mod de preparare:

Spalam ouale in apa calduta cu putin sapun, le clatim in apa curata si le uscam cu un servetel.
Separam galbenusurile de albusuri.
Adaugam un varf de sare, zaharul si zaharul vanilat in albusuri.
Mixam albusurile pana obtinem o bezea pufoasa.


Mixam branza Mascarpone cu galbenusurile pana obtinem o crema omogena.
Adaugam coniacul in crema si mai mixam o data ( coniacul in aceasta reteta are nu numai rolul de aromatizator, dar si de un bun dezinfectant, luand in cosideratie faptul ca vom folosi oua ne prelucrate termic).
Cu ajutorul unui tel in forma de para, incorporam albusurile batute in crema de branza cu miscari circulare de jos in sus, punem crema la frigider, pana vom pregati fructele.



Taiem fructele.



Cu ajutorul unui cutit cu lama subtire, facem carceii din ciocolata pentru decor,care trebuie sa fie la temperatura camerei (veti reusi mai bine, daca ciocolata e chiar tinuta in prealabil intr-un loc cald, spre exemplu in bucatarie langa o sursa de caldura ).


Asamblam desertul in pahare,incepem cu un strat de piscoturi Savoiardi inmuiati in suc de portocala.
Continuam cu un strat de fructe taiate apoi un strat de crema, repetam sa aranjam in aceeasi ordine inca o data.

Pofta buna !

Inghetata de ciocolata simpla




Ingrediente:
100 gr. ciocolata amaruie
3 linguri cacao neagra
250 gr. frisca indulcita pentru creme
100 ml. lapte

Mod de preparare:
Intr-un bol puneti cacao si turnati peste el cate putin laptele, amestecand in continuu in asa fel ca sa desfaceti in el praful de cacao.
Sfaramati ciocolata in bucati si o adaugati in lapte, apoi il incalziti pana la ~ 50 de grade Celsius, opriti focul si amestecati cu o spatula pana se va topi ciocolata.
Raciti compozitia si o puneti la frigider pana se va raci bine ~ 15 minute.
Mixati frisca rece pana face moturi, adaugati in ea compozitia de ciocolata si mai mixati pana se va omogeniza.
Turnati compozitia intr-un bol si o puneti in frigorifer, o mixati din ora in ora de vreo 4 ori, pana va deveni o compozitie vascoasa care se ia dupa tel, dupa care lasati inghetata se se intareasca complet.
Pofta buna !

Inghetata de fructe ( reteta video )








Dragii mei, va indemn sa preparati inghetata acasa, naturala, fara coloranti, stabilizatori si emulgatori cu atat mai mult e bine sa o faceti acasa pentru ca-i puteti micsora indicele glicemic, ceea ce cred ca este foarte important :) !
Reteta mea preferata este cea mai simpla inghetata cu fructe pe care o impartasesc cu drag :D

Ingrediente pentru inghetata de:

Caise 400 gr. ( cantarite dupa ce le veti zdrobi) , zahar 80 gr, frisca indulcita pentru crema 200 ml, lapte 100ml, esenta de migdale ½ lingurita.
Zmeura 500 gr, zahar 80, frisca indulcita pentru crema 200 ml, lapte 100ml.
Banane coapte 2 bucati mari, zahar 60 gr, frisca indulcita pentru crema 200 ml, lapte 100ml.

Mod de preparare:
Toate ingredientele folosite pentru inghetata, trebuie sa fie reci. Daca aveti o masina de facut inghetata, inghetati bolul masinii in prealabil, peste noapte in frigorifer.
Daca nu aveti o masina pentru inghetata, turnati crema obtinuta pentru inghetata intr-un bol, il puneti in frigorifer si o mixati cu mixerul din 2 in 2 ore, de 2~3 ori, pentru a zdrobi cristalele de gheata si a obtine o consistenta cremoasa, eu am facut aceasta procedura in ambele cazuri.
Este recomandat inainte de a turna crema pentru inghetata in bolul masinii, sa o tineti in frigider ~ 1 ora. Inghetata facuta la aparat, se mixeaza in bolul inghetat 45 de minute apoi, o puneti in frigorifer impreuna cu bolul masinii pentru ~5, 6 ore sau peste noapte.
In dependenta de ce fructe veti folosi, cantitatile de zahar si fructe vor varia putin !

Inghetata de caise: spalam caisele si le oparim in apa clocotita 40 de secunde, le decojim si le zdrobim in blender, mixam bine frisca impreuna cu zaharul, pana cand face moturi apoi, adaugam treptat laptele si la sfarsit esenta si fructele pregatite in prealabil, mai mixam putin pana se omogenizeaza impreuna.

Inghetata de banane: mixam bine frisca impreuna cu zaharul pana cand face moturi apoi, adaugam bananele zdrobite in blender, impreuna cu laptele si adaugate imediat in frisca ( pentru a nu reusi sa se intunece prea mult la culoare), mai mixam putin pana se omogenizeaza impreuna.

Inghetata de zmeura: jumatate din cantitatea de zmeura, se fierbe 2 minute cu zaharul, cealalta jumatate o zdrobiti in blender si o adaugati la cea fiarta dupa ce s-a racit. Mixam bine frisca, pana cand face moturi apoi, adaugam treptat laptele si la sfarsit fructele, mai mixam putin pana se omogenizeaza impreuna.
Pofta buna !

Clafoutis cu ciocolata si cirese ( Reteta Video )



Va propun sa incercati o prajitura cu cirese de sezon, e foarte gustoasa si usor de facut :)


Explicatii in filmulet :)

Ingrediente :


Pofta buna :)

Cus-cus cu prepelite in glazura de rodie





Ingrediente:
1 pachet de paste cus-cus
4 prepelite
150 ml. suc de rodie
50 gr. zahar
1 rodie
200 gr. caise uscate
1 legatura ceapa verde
6 catei de usturoi
1/2 cana fulgi de migdale prajiti
ulei de masline pentru prajit
sare si piper dupa gust
1 cana supa de pui

Mod de preparare:


Prepelitele se spala bine, se curata de resturile de pene si se taie pe sira spinarii, inlaturand-o.
Sucul de rodie se fierbe cu zaharul si cu 3 catei de usturoi, pana devine gros ca un sirop.
Cus-cusul se prajeste intr-o tigaie cu putin ulei, amestecand in continuu pana devine auriu, apoi se fierbe in apa cu sare, circa 10 minute si se strecoara. Dupa ce strecurati cus-cusul, turnati in el supa de pui amestecati si acoperiti cu capac.
Prepelitele sarate si piperate pe fiecare parte se prajesc cu pielea in jos, in timp ce se prajesc, presati-le cu ajutorul unui capac ca sa prinda mai repede si mai uniform culoare, le prajiti pana devin aurii.
Puneti prepelitele intr-o tava pentru copt, le legati cu ata piciorusele ( pe care o veti inlatura dupa coacere ) si le ungeti cu melasa de rodie optinuta prin reductia sucului de rodie.
Coaceti prepelitele in cuptorul incins la 170 de grade Celsius timp de 20 de minute, intre timp le mai ungeti de 2 ~3 ori cu melasa de rodie pana se coc.
Cat se coc prepelitele, prajiti in tigaia in care le-ati gatit 3 catei de usturoi cateva secunde, apoi adaugati fulgii de migdale, semintele de rodie, caisele uscate ( tinute in prealabil pana se vor inmuia in apa fierbinte, apoi stoarse de lichid ) si ceapa verde tocata, caliti, amestecand 2~3 minute, adaugati cus-cusul fiert si amestecati pana se omogenizeaza compozitia.
Serviti prepelitele pe un platou peste cus-cus.
Pofta buna !

Cum facem Sushi ( reteta video )

Cuiburi din taietei de casa cu oua marmorate de prepelita






Ingrediente:
5 cuiburi de taietei de casa Arnos
1 legatura ceapa verde
50 gr. cascaval parmezan + mozzarella pentru pizza date pe razatoare sau taiate cuburi mici
1 ou
3 linguri smantana 20 % grasime
16 felii rosii uscate in ulei de masline
3~4 bucati de ficatei de gaina
cateva linguri de faina pentru infainat ficatul
10 oua de prepelita
apa vopsita cu coji de ceapa, strangeti cat mai multe coji, fierbeti apa impreuna cu cojile de ceapa ( apa cat sa le cuprinda ) atat timp, ca sa iasa o culoare cat mai intensiva
sare si piper dupa gust
ulei pentru prajit

Mod de preparare:
Ouale de prepelita le fierbem timp de 3 minute, le racim si cu ajutorul unei linguri de lemn, lovind peste fiecare ou, le facem crapaturi mici pe toata suprafata. Punem ouale intr-o cana cu apa colorata cu coji de ceapa in asa fel ca sa le acopere si le mai fierbem timp de 30 de minute.

Dupa ce au fiert, verificati un ou, il stergeti de apa prin tamponare cu un servetel si il curatati de coaja, daca efectul marmorarii nu este suficient de satisfacator puteti sa le mai fierbeti inca 10 minute.

Alta metoda de a marmora ouale este sa lasati ouale fierte in prealabil la fel cu coaja crapata in aceasta apa colorata peste noapte, in acest rastimp apa va patrunde ouale prin crapaturile de pe coaja si le va vopsi.
Ca colorant natural puteti folosi si cafea preparata tare.
Ficateii se spala bine si se scurg de apa. Tavaliti fiecare bucata de ficat prin faina inainte de al praji. Incingeti o tigaie cu putin ulei si ii prajiti pe ambele parti la foc iute pana vor deveni aurii, sarati si piperati pe fiecare parte in timp ce se prajeste. Cand se vor raci ficateii, ii taiati bucatele potrivite pentru a fi mai tarziu introduse in cuiburile de taietei.


Fierbeti taieteii in apa clocotita cu sare pana cand sunt gata, ii gustati dupa timpul indicat pe pachet si daca mai este nevoie ii mai lasati sa fiarba. Dupa ce au fiert ii scurgeti de apa si ii clatiti cu apa rece ( fiarta in prealabil sau plata ) puneti in ei ceapa, partea alba a cepei o taiati, iar cozile le puneti intregi, turnati peste taietei oul desfacut cu smantana si putina sare, amestecati pana se vor omogeniza bine ingredientele.

Intr-o tava de yena, unsa cu putin ulei formati cuiburi, luand cu o furculita cate un bot de taietei, rotitile in jurul sau pana formati un cuib de marimea potrivita, in interiorul fiecarui cuib puneti cateva felii de rosii, pe mijloc bucatele de ficat prajit si presarati la sfarsit cu cascaval ras.
Coaceti cuiburile in cuptorul incins la 180 de grade Celsius timp de 8~10 minute.
Cand le scoateti din cuptor le decorati pe fiecare pe mijloc cu cate 1, 2 oua marmorate de prepelita.
Pofta buna !

Tutorial cum vopsim ouale de Pasti cu imprimeu de frunze




Pentru ca e timpul de cautari intensive pe net, m-am gandit sa postez o modalitate mai naturala si putin mai fitoasa de a vopsi ouale pentru Pasti.
Marele avantaj il reprezinta vopseaua naturala, obtinuta din cojile de la ceapa stranse in prealabil, imi place foarte mult culoarea care rezulta si faptul ca nu ramai cu vopseaua pe maini in timp ce curati un ou vopsit :)
In cativa pasi simple veti obtine niste oua vopsite frumos :)

Aveti nevoie de:
Oua
Ciorapi de dama din nailon
Frunzulite de diferite forme
Benzi elastice din cauciuc
Ata
Apa
Coji de ceapa
O bucatica de slanina de porc

Mod de preparare:
1. Incepeti cu stransul cojilor de ceapa, veti avea nevoie de ~ o cratita cu capacitatea de ~4 litri cu coji.
2. Fierbeti cojile de ceapa in apa, pana cand obtineti o apa colorata bine.

3. Spalati ouale inainte de a le lipi frunzulitele.
4. Treceti prin apa fiecare frunzulita inainte de a o lipi de ou, apoi puneti fiecare ou intr-o bucatica de ciorap de dama care s-au rupt, le mai dati o sansa de viata ;)
5. Prindeti ciorapul cu un elastic ca in imagine, dupa care il legati bine cu ata si scoateti elasticul, pentru ca in apa fierbinte se va rupe.

6. Fierbeti ouale pana observati ca au prin culoarea dorita, le verificati din cand in cand ca sa vedeti cat timp le mai fierbeti.

7. Dupa ce au fiert ouale, le inlaturati frunzele si le puneti sa se raceasca putin pe o bucata de hartie, dupa care le stergeti cu o bucatica de slanina de porc ca sa luceasca frumos.
Voilà !!!

Cozonac Treccia Russa














Sursa Laura Adamache am schimbat putin reteta, facand mai multe cautari pe net, dar la ea am gasit prima data aceasta reteta care m-a incantat :) !
Ingrediente:
Aluat:
Ingredientele sunt pentru o forma mare de cozonac sau 2 mai mici pentru chec
600~690 gr. faina cernuta
250 ml. lapte
2 oua
90 gr. unt
1/3 lingurita sare
1/2 lingurita turmeric
90 gr. zahar
20 gr. drojdie proaspata
coaja rasa de la o portocala
1 lingurita esenta de vanilie
ulei pentru uns tava
Umplutura:
2 linguri scortisoara
2 linguri faina
100 gr. zahar brun
1/2 pahar miez de nuca prajita si curatata de coaja
1/2 pahar merisoare uscate
90 gr. unt moale
1 galbenus amestecat cu 1 lingura de lapte pentru uns cozonacul











Mod de preparare:
Drojdia se lichefiaza cu 1 lingurita de zahar pana devine lichida si se amesteca cu laptele caldut, turnam laptele intr-un leghean cu 200 gr. faina, amestecam maiaua cu un tel cu suprafata siliconata sau cu o lingura de lemn, pana se omogenizeaza, o punem la dospit acoperita cu un servetel curat intr-un loc caldut ferit de curenti pentru 1 ora.
Dupa ce a dospit maiaua, adaugam in ea ouale batute putin cu zaharul si turmericul, apoi untul topit cu aromele, sarea si restul de faina .
Trebuie sa rezulte un aluat moale, dar elastic care nu se lipeste de maini, daca simtiti nevoia, puteti sa mai adaugati faina cat sa nu sa se lipeasca aluatul de maini si sa-l puteti lucra.
Framantati aluatul ~5 minute, il acoperiti si-l mai lasati la crescut intr-un loc caldut, inca pentru 1,5 ore pana isi dubleaza volumul.
Intindeti aluatul pe planul de lucru intr-un blat cu grosimea de 8~10 mm, cu laturile de ~ 40/30 cm .
Il ungeti cu untul moale, presarati peste blatul de aluat scortisoara amestecata cu zaharul si faina, uniform pe toata suprafata, apoi il presarati cu miezul de nuca si merisoarele il acoperiti cu o bucata de folie de aluminiu si il presati o data cu sucitorul pe toata suprafata ca sa se lipeasca mai bine umplutura de aluat.
Rulati aluatul intr-un snur, ii taiati 2 bucati din rulada cu dimensiunea de ~5 cm cu un cutit foarte bine ascutit si le pastrati deoparte, acum taiati acest snur in jumatate pe lungime, lasand un capat netaiat de 5 cm, puneti intre cele doua snururi optinute la capatul netaiat una din bucatile de aluat taiate in prelabil ( de 5 cm ) il impletiti, rasucind fasiile optinute ( va straduiti sa-l rasuciti cu sectiunile in sus, sa se uite umplutura in sus ) cand ajungeti aproape de sfarsitul rasucirii puneti a doua bucata de aluat si terminati de rasucit ca in poze.
Punem cozonacul optinut intr-o tava asternuta cu hartie pentru copt unsa cu ulei si-l lasam sa creasca pana ajunge la buza formei de copt.
Ungem cozonacul cu un galbenus amestecat cu putin lapte si il coacem la 180 gr. C cuptor preaincalzit timp de ~40 de minute.
Pofta buna !

Paste cu sos de sfecla






Ingrediente:
200 gr spaghetti
300 gr. sfecla
100 ml. vin alb sec sau demidulce
ulei de masline pentru prajit
1 ceapa
4 catei de usturoi taiat marunt
1/2 nucsoara rasa
30 gr. cascaval cu mucegai si frunze de busuioc pentru servit
sare si piper negru dupa gust

Mod de preparare:Fierbem sfecla pana e gata, apoi se curata de coaja si se taie bastonase.
Calim uleiul intr-o tigaie si prajim in el ceapa taiata pestisori pana se caramelizeaza putin la culoare, apoi adaugam la ceapa sfecla, mai calim cateva minute si adaugam in prajeala sare si piper dupa gust, usturoiul, vinul si nucsoara rasa.

Spaghetele se fierb al dente in apa cu sare, scurgem apa, dar lasam o cana pentru sos daca va fi nevoie.
Prajum pastele in alta tigaie cu putin ulei de masline ~ 2 minute, mai adaugam putina apa de la pastele fierte daca e nevoie ca sa nu le ardeti.
Amestecam pastele cu sosul de sfecla, gustam de sare si piper, mai adaugam daca e nevoie si le servim fierbinti cu cateva bucatele cascaval cu mucegai si frunze de busuioc.
Pofta buna !

Spaghetti cu fructe de mare






Reteta ideala pentru orice masa rapida si gustoasa, care se prepara usor si cu ingrediente delicioase :)

Ingrediente:

1/2 pachet spaghetti
1 borcan de 1l de rosii in suc propriu curatate de coaja
1 pachet de midii inghetate 250 gr.
1 pachet cocktail cu fructe de mare inghetat 250 gr.
1 praz
4 catei usturoi
1 canuta vin de masa alb
ulei de masline pentru prajit
200 ml. frisca lichida
1/2 ardei rosu iute
sare dupa gust
foi de lipie armeneasca ( Lavas ) pentru servit

Mod de preparare:

Intr-o tigaie adanca de tip vok, se infierbanta uleiul de masline, in el caliti putin prazul taiat rondele impreuna cu usturoiul strivit cu partea lata a cutitului si ardeiul iute pana devine putin aurit la culoare.

Stingeti prajeala cu vinul apoi adaugati in tigaie rosiile cu tot cu suc, fierbeti sosul la foc moderat timp de 30 de minute, adaugati frisca si mai lasati sa dea cateva clocote ~4 minute, la sfarsit adaugati in sos fructele de mare si mai fierbeti-le impreuna timp de 2 minute, potriviti gustul sosului de sare.

Fructele de mare si midiile se fierb putin, pentru ca sunt fierte in prealabil de producator inainte de impachetare, daca le fierbeti mai mult riscati sa stricati toata gustosenia pentru ca se vor intari.

Spaghetele se fierb al dente in apa cu sare.

La servit luati o bucata de aluat copt de lipie armeneasca, taiati-o pe mijloc in forma de cruce si imbracati-o pe farfuria in care veti servi pastele, indoiti colturile rezultate de lipie din centru spre marginile farfuriei, in mijlocul fiecarei farfuri puneti spaghete fierte, iar peste ele turnati sos cu fructele de mare.

E o mancare atat de buna.. putin picanta si foarte aromata.

Pofta buna!

Biscuiti Linzer de Craciun




Linzer Cookies este variatia celebrului Linzer torte, desi este acum celebru în întreaga lume, patria acestei tarte elegante, este orasul Linz din Austria. Migdalele macinate, coaja de lamaie rasa si condimentele aromate, imbogatesc gustul magic al crustei de unt, care se ung de obicei cu gem de zmeura, inainte de a fi acoperiti cu un alt biscuit crocant cu un geam prin care se vede apetisantul gem. Sunt niste biscuiti deliciosi si foarte frumosi, care se servesc in timpul sarbatorilor, fiind un cadou minunat pe masa de Craciun.

Ingrediente:
1 cana de alune sau migdale, prajite si decojite
115 gr. unt nesarat, la temperatura camerei
1/2 cana de zahar tos macinat in pudra
1 galbenus de ou
1 lingurita coaja rasa de portocale sau coaja de lamiae
3/4 lingurita. extract de vanilie
1/4 lingurita extract de migdale 1 cana faina
1/2 lingurita. scortisoara
1/4 lingurita sare fina
~ 1/4 ceasca gem de zmeura fara samburi
zahar pudra

Mod de preparare:
Cu ajutorul unui blender, prin impulsuri scurte se macina foarte fin alunele prajite.
Intr-un castron mare, folosind un mixer electric, se bate untul moale la viteza mare, pana devine pufos si se deschide la culoare. Se adauga zaharul pudra si continuati sa le mixati pana le combinati. Reduceti viteza mixerului la cea mai mica si adaugati galbenusul de ou, coaja de portocala, vanilia și extractul de migdale, amestecati-le.
Separat amestecati faina impreuna cu scortisoara si sarea.
Adaugati alunele macinate si le amestecati.
Adaugati amestecul de faina la amestecul de unt si le mixati la viteza mica sau le amestecati cu o lingura de lemn pana rezulta o coca moale de aluat.
Impartiti aluatul în 2 parti egale si il intindeti intre 2 folii de celofan ( eu am intins direct pe covorasul de silicon pentru copt acoperit cu o folie de celofan). Puneti foile de aluat intins in frigider pentru ~1 ora pana se intareste bine. Incalziti cuptorul la 170 ° C.
Scoateti o foaie de aluat din frigider, indepartati folia de celofan de deasupra si decupati biscuitii in forma dorita, jumatate sa fie intregi si jumatate cu o gaura decupata pe mijloc. Indepartati cu ajutotul unui cutitas cu varful subtire marginile aluatului, in asa fel ca pe covoras sa ramana doar biscuitii decupati.
Coaceti biscuitii pana cand sunt putin auriti la talpa, aproximativ 8~10 minute ( acest proces trebuie urmarit, pentru ca riscati sa-i ardeti, se coc repede si foarte mult depinde de cuptor ( eu am copt inainte pentru proba un biscuit, ca sa vad cat timp este necesar pentru coacere ). Dupa coacere ii puneti pe o suprafata dreapta ca sa nu-si schimbe forma cat sunt fierbinti si moi, ii lasati pe covorasul de copt pana se racesc. Pentru ai asambla, biscuitii, ii ungeti cu cate 1 lingurita de gem pe cei care nu au fost decupati pe mijloc, neajungand pana la marginea biscuitului cu 0,5 cm, iar pe cei decupati ii pudrati cu zahar pudra si apoi ii lipiti cate doi cu cei care au fost unsi cu gem.

Sfat:
Casa sa se lipeasca biscuitii intre ei perfect, trebuie sa ungeti cu gem partea biscuitului pe care s-a copt ( adica talpa, nu fata ) si sa pudrati biscuitul decupat pe fata !
Va doresc Craciun Fericit !!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Follow this Blog

Licenţa Creative Commons
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!

No Copying Please!