duminică, 28 iunie 2015

Biscuiti Linzer de Craciun




Linzer Cookies este variatia celebrului Linzer torte, desi este acum celebru în întreaga lume, patria acestei tarte elegante, este orasul Linz din Austria. Migdalele macinate, coaja de lamaie rasa si condimentele aromate, imbogatesc gustul magic al crustei de unt, care se ung de obicei cu gem de zmeura, inainte de a fi acoperiti cu un alt biscuit crocant cu un geam prin care se vede apetisantul gem. Sunt niste biscuiti deliciosi si foarte frumosi, care se servesc in timpul sarbatorilor, fiind un cadou minunat pe masa de Craciun.

Ingrediente:
1 cana de alune sau migdale, prajite si decojite
115 gr. unt nesarat, la temperatura camerei
1/2 cana de zahar tos macinat in pudra
1 galbenus de ou
1 lingurita coaja rasa de portocale sau coaja de lamiae
3/4 lingurita. extract de vanilie
1/4 lingurita extract de migdale 1 cana faina
1/2 lingurita. scortisoara
1/4 lingurita sare fina
~ 1/4 ceasca gem de zmeura fara samburi
zahar pudra

Mod de preparare:
Cu ajutorul unui blender, prin impulsuri scurte se macina foarte fin alunele prajite.
Intr-un castron mare, folosind un mixer electric, se bate untul moale la viteza mare, pana devine pufos si se deschide la culoare. Se adauga zaharul pudra si continuati sa le mixati pana le combinati. Reduceti viteza mixerului la cea mai mica si adaugati galbenusul de ou, coaja de portocala, vanilia și extractul de migdale, amestecati-le.
Separat amestecati faina impreuna cu scortisoara si sarea.
Adaugati alunele macinate si le amestecati.
Adaugati amestecul de faina la amestecul de unt si le mixati la viteza mica sau le amestecati cu o lingura de lemn pana rezulta o coca moale de aluat.
Impartiti aluatul în 2 parti egale si il intindeti intre 2 folii de celofan ( eu am intins direct pe covorasul de silicon pentru copt acoperit cu o folie de celofan). Puneti foile de aluat intins in frigider pentru ~1 ora pana se intareste bine. Incalziti cuptorul la 170 ° C.
Scoateti o foaie de aluat din frigider, indepartati folia de celofan de deasupra si decupati biscuitii in forma dorita, jumatate sa fie intregi si jumatate cu o gaura decupata pe mijloc. Indepartati cu ajutotul unui cutitas cu varful subtire marginile aluatului, in asa fel ca pe covoras sa ramana doar biscuitii decupati.
Coaceti biscuitii pana cand sunt putin auriti la talpa, aproximativ 8~10 minute ( acest proces trebuie urmarit, pentru ca riscati sa-i ardeti, se coc repede si foarte mult depinde de cuptor ( eu am copt inainte pentru proba un biscuit, ca sa vad cat timp este necesar pentru coacere ). Dupa coacere ii puneti pe o suprafata dreapta ca sa nu-si schimbe forma cat sunt fierbinti si moi, ii lasati pe covorasul de copt pana se racesc. Pentru ai asambla, biscuitii, ii ungeti cu cate 1 lingurita de gem pe cei care nu au fost decupati pe mijloc, neajungand pana la marginea biscuitului cu 0,5 cm, iar pe cei decupati ii pudrati cu zahar pudra si apoi ii lipiti cate doi cu cei care au fost unsi cu gem.

Sfat:
Casa sa se lipeasca biscuitii intre ei perfect, trebuie sa ungeti cu gem partea biscuitului pe care s-a copt ( adica talpa, nu fata ) si sa pudrati biscuitul decupat pe fata !
Va doresc Craciun Fericit !!!

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Follow this Blog

Licenţa Creative Commons
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!

No Copying Please!