Ingrediente:
1 pachet de paste cus-cus
4 prepelite
150 ml. suc de rodie
50 gr. zahar
1 rodie
200 gr. caise uscate
1 legatura ceapa verde
6 catei de usturoi
1/2 cana fulgi de migdale prajiti
ulei de masline pentru prajit
sare si piper dupa gust
1 cana supa de pui
Mod de preparare:
Prepelitele se spala bine, se curata de resturile de pene si se taie pe sira spinarii, inlaturand-o.
Sucul de rodie se fierbe cu zaharul si cu 3 catei de usturoi, pana devine gros ca un sirop.
Cus-cusul se prajeste intr-o tigaie cu putin ulei, amestecand in continuu pana devine auriu, apoi se fierbe in apa cu sare, circa 10 minute si se strecoara. Dupa ce strecurati cus-cusul, turnati in el supa de pui amestecati si acoperiti cu capac.
Prepelitele sarate si piperate pe fiecare parte se prajesc cu pielea in jos, in timp ce se prajesc, presati-le cu ajutorul unui capac ca sa prinda mai repede si mai uniform culoare, le prajiti pana devin aurii.
Puneti prepelitele intr-o tava pentru copt, le legati cu ata piciorusele ( pe care o veti inlatura dupa coacere ) si le ungeti cu melasa de rodie optinuta prin reductia sucului de rodie.
Coaceti prepelitele in cuptorul incins la 170 de grade Celsius timp de 20 de minute, intre timp le mai ungeti de 2 ~3 ori cu melasa de rodie pana se coc.
Cat se coc prepelitele, prajiti in tigaia in care le-ati gatit 3 catei de usturoi cateva secunde, apoi adaugati fulgii de migdale, semintele de rodie, caisele uscate ( tinute in prealabil pana se vor inmuia in apa fierbinte, apoi stoarse de lichid ) si ceapa verde tocata, caliti, amestecand 2~3 minute, adaugati cus-cusul fiert si amestecati pana se omogenizeaza compozitia.
Serviti prepelitele pe un platou peste cus-cus.
Pofta buna !
duminică, 28 iunie 2015
Cus-cus cu prepelite in glazura de rodie
Postări populare
-
Glazura: 50 gr. zahar 150 ml. lapte 200 gr. ciocolata amaruie (58% continut unt de cacao) 50 gr. unt Toate ingredientele se tope...
-
Reteta video :) Am vrut de mult timp sa le incerc si eu :)) dupa un studiu de cautare pe google am gasit aceasta reteta pe blo...
-
O prajitura care se prepara rapid, dar foarte si foarte gustoasa, e fina si savuroasa, o recomand neaparat. Adevarata, magie s...
-
Pe timpul tarului rus Ivan cel Groaznic, bucatarii rusi nu stiau sa prajeasca, doar sa coaca si sa fiarba. Prajeau in bucataria ...
-
Inainte la placinte :D !!! si ce bune si fine au fost.. nu va zic, incercati-le sa va convingeti :P ! Ingrediente: 2 foi de lipii ...
-
Reteta Tort primul fulg (Snickers) http://anastassiacafe.blogspot.com/2012/11/tort-primiul-fulg-snickers.html
-
Un alt desert celebru din Moldova "Cusma lui Guguta" preferatul desert al copilariei mele, prima intrebare car...
-
Si filmuletul :) Pentru o casuta e suficient o jumatate din aceste ingrediente! Ingrediente pentru aluat: 1 k...
-
Salata Cezar este una din cele mai populare salate din lume. In pofida parerilor contraversate ca aceasta salata a fost n...
-
Aceste prajiturele cu o consistenta pufoasa, se topesc in gura :) Ingrediente: pentru blat: 150 gr. faina 4 lingur...
Follow this Blog
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu