Un desert de vara racoritor si foarte gustos, un mare avantaj este ca se face fara sa folositi focul, tinand cont de caldurile de afara, cred ca e binevenit :) !
Ingrediente:
1 pahar suc de portocale proaspat stors,
2 nectarine,
1 canuta de mure,
250 gr. branza Mascarpone,
2 oua ( asigurati-va ca sunt proaspete )
4 linguri zahar,
1 pachetel zahar vanilat,
30 ml. coniac, 10 piscoturi Savoiardi,
ciocolata amaruie, menta pentru decor
Mod de preparare:
Spalam ouale in apa calduta cu putin sapun, le clatim in apa curata si le uscam cu un servetel.
Separam galbenusurile de albusuri.
Adaugam un varf de sare, zaharul si zaharul vanilat in albusuri.
Mixam albusurile pana obtinem o bezea pufoasa.
Mixam branza Mascarpone cu galbenusurile pana obtinem o crema omogena.
Adaugam coniacul in crema si mai mixam o data ( coniacul in aceasta reteta are nu numai rolul de aromatizator, dar si de un bun dezinfectant, luand in cosideratie faptul ca vom folosi oua ne prelucrate termic).
Cu ajutorul unui tel in forma de para, incorporam albusurile batute in crema de branza cu miscari circulare de jos in sus, punem crema la frigider, pana vom pregati fructele.
Taiem fructele.
Cu ajutorul unui cutit cu lama subtire, facem carceii din ciocolata pentru decor,care trebuie sa fie la temperatura camerei (veti reusi mai bine, daca ciocolata e chiar tinuta in prealabil intr-un loc cald, spre exemplu in bucatarie langa o sursa de caldura ).
Asamblam desertul in pahare,incepem cu un strat de piscoturi Savoiardi inmuiati in suc de portocala.
Continuam cu un strat de fructe taiate apoi un strat de crema, repetam sa aranjam in aceeasi ordine inca o data.
Pofta buna !
duminică, 28 iunie 2015
Tiramisu la pahar cu nectarine si mure ( Reteta Video)
Postări populare
-
Glazura: 50 gr. zahar 150 ml. lapte 200 gr. ciocolata amaruie (58% continut unt de cacao) 50 gr. unt Toate ingredientele se tope...
-
Reteta video :) Am vrut de mult timp sa le incerc si eu :)) dupa un studiu de cautare pe google am gasit aceasta reteta pe blo...
-
O prajitura care se prepara rapid, dar foarte si foarte gustoasa, e fina si savuroasa, o recomand neaparat. Adevarata, magie s...
-
Pe timpul tarului rus Ivan cel Groaznic, bucatarii rusi nu stiau sa prajeasca, doar sa coaca si sa fiarba. Prajeau in bucataria ...
-
Inainte la placinte :D !!! si ce bune si fine au fost.. nu va zic, incercati-le sa va convingeti :P ! Ingrediente: 2 foi de lipii ...
-
Reteta Tort primul fulg (Snickers) http://anastassiacafe.blogspot.com/2012/11/tort-primiul-fulg-snickers.html
-
Un alt desert celebru din Moldova "Cusma lui Guguta" preferatul desert al copilariei mele, prima intrebare car...
-
Si filmuletul :) Pentru o casuta e suficient o jumatate din aceste ingrediente! Ingrediente pentru aluat: 1 k...
-
Salata Cezar este una din cele mai populare salate din lume. In pofida parerilor contraversate ca aceasta salata a fost n...
-
Aceste prajiturele cu o consistenta pufoasa, se topesc in gura :) Ingrediente: pentru blat: 150 gr. faina 4 lingur...
Follow this Blog
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu