Pentru ca e timpul de cautari intensive pe net, m-am gandit sa postez o modalitate mai naturala si putin mai fitoasa de a vopsi ouale pentru Pasti.
Marele avantaj il reprezinta vopseaua naturala, obtinuta din cojile de la ceapa stranse in prealabil, imi place foarte mult culoarea care rezulta si faptul ca nu ramai cu vopseaua pe maini in timp ce curati un ou vopsit :)
In cativa pasi simple veti obtine niste oua vopsite frumos :)
Aveti nevoie de:
Oua
Ciorapi de dama din nailon
Frunzulite de diferite forme
Benzi elastice din cauciuc
Ata
Apa
Coji de ceapa
O bucatica de slanina de porc
Mod de preparare:
1. Incepeti cu stransul cojilor de ceapa, veti avea nevoie de ~ o cratita cu capacitatea de ~4 litri cu coji.
2. Fierbeti cojile de ceapa in apa, pana cand obtineti o apa colorata bine.
3. Spalati ouale inainte de a le lipi frunzulitele.
4. Treceti prin apa fiecare frunzulita inainte de a o lipi de ou, apoi puneti fiecare ou intr-o bucatica de ciorap de dama care s-au rupt, le mai dati o sansa de viata ;)
5. Prindeti ciorapul cu un elastic ca in imagine, dupa care il legati bine cu ata si scoateti elasticul, pentru ca in apa fierbinte se va rupe.
6. Fierbeti ouale pana observati ca au prin culoarea dorita, le verificati din cand in cand ca sa vedeti cat timp le mai fierbeti.
7. Dupa ce au fiert ouale, le inlaturati frunzele si le puneti sa se raceasca putin pe o bucata de hartie, dupa care le stergeti cu o bucatica de slanina de porc ca sa luceasca frumos.
Voilà !!!
duminică, 28 iunie 2015
Tutorial cum vopsim ouale de Pasti cu imprimeu de frunze
Postări populare
-
Glazura: 50 gr. zahar 150 ml. lapte 200 gr. ciocolata amaruie (58% continut unt de cacao) 50 gr. unt Toate ingredientele se tope...
-
Reteta video :) Am vrut de mult timp sa le incerc si eu :)) dupa un studiu de cautare pe google am gasit aceasta reteta pe blo...
-
O prajitura care se prepara rapid, dar foarte si foarte gustoasa, e fina si savuroasa, o recomand neaparat. Adevarata, magie s...
-
Pe timpul tarului rus Ivan cel Groaznic, bucatarii rusi nu stiau sa prajeasca, doar sa coaca si sa fiarba. Prajeau in bucataria ...
-
Inainte la placinte :D !!! si ce bune si fine au fost.. nu va zic, incercati-le sa va convingeti :P ! Ingrediente: 2 foi de lipii ...
-
Reteta Tort primul fulg (Snickers) http://anastassiacafe.blogspot.com/2012/11/tort-primiul-fulg-snickers.html
-
Un alt desert celebru din Moldova "Cusma lui Guguta" preferatul desert al copilariei mele, prima intrebare car...
-
Si filmuletul :) Pentru o casuta e suficient o jumatate din aceste ingrediente! Ingrediente pentru aluat: 1 k...
-
Salata Cezar este una din cele mai populare salate din lume. In pofida parerilor contraversate ca aceasta salata a fost n...
-
Aceste prajiturele cu o consistenta pufoasa, se topesc in gura :) Ingrediente: pentru blat: 150 gr. faina 4 lingur...
Follow this Blog
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu