marți, 22 decembrie 2009

Cobbler din piersici si mure










Ingrediente:
ca unitate de masura folositi o cana de 200 de gr.
2 linguri amidon
1 1/2 cani plus o lingura zaghar pentru fructe
5 cani mure
piersici un kg curatate de coaja si taiate cam de 1,25 cm
3 cani de faina obisnuita
1 lingura de praf de copt
225 grame de unt
1 cana  de lapte
Mod de preparare: 
Puneti raftul cuptorului in mijlocul cuptorului, incalziti cuptorul la 220gr. C ungeti un vas de sticla sau ceramica cu unt, il ungeti bine, puneti fructele in el impreuna cu zaharul si cu amidonul puteti sa le amestecati daca vreti, eu nu le-am amestecat decat putin, i-l puneti vasul in cuptor si-l lasati acolo sa fiarba compozitia de fructe cam 8 minute din momentul fierberii, intre timp amestecati toate ingredientele uscate intr-un vas,  luati untul care trebuie sa fie taiat in cubulete mici,  untul trebuie sa fie foarte rece e foarte important, puneti untul peste faina ce a-ti amestecat-o cu sarea si praful de copt, si-l amestecati cu varful degetelor foarte repede in faina pana se cocoloase sa nu sa se amestece untul perfect cu faina, sa ramana bucati de unt de marimea mazarei, acum puneti laptele si amestecati usor sa se umezeasca aluatul, cand i-l strangeti putin in maina sa se adune, dar amestecati incet doar cat sa se incorporeze in faina, sa nu-l framantati ca atunci se face tare,  luati cu maina cam cat un sfert de cana si le puneti bilutele peste amestecul de fructe, presarati o ligura de zahar peste aluat si puneti tava in cuptor pentru 25-35 minute la 220 grade Celsius.
Pofta buna !!!

luni, 7 decembrie 2009

Tort inimos

video









Ingrediente:

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 100 g biscuiti
  • 100 g nuci
  • 60 g unt
  • Pentru mouse-ul de ciocolata avem nevoie de:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri zahar pudra
  • 300 ml frisca lichida
  • 1/2 pachetel galatina Dr. Oetker
  • 1 lingurita coniac
  • Pentru gelatina de fructe avem nevoie de:
  • 500 ml suc de mandarine, portocale, exotic (ce doriti)
  • 50 g zahar
  • capsune din compot sau dulceata cate doriti
  • 1 si 1/2 pachetel de gelatina Dr. Oetker
  • Pentru mouse-ul de mascarpone avem nevoie de:
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 g zahar
  • 100 g ciocolata alba
  • 3 lingurite gelatina Dr. Oetker
Mod de preparare: 

Pentru blat
  1. Mixam totul la robot si tapetam cu aceasta compozitie o forma de tort detasabila cu diametrul de 22 cm. Pana e gata mouse-ul de ciocolata dam la rece.
Pentru mouse-ul de ciocolata
  1. Topim ciocolata impreuna cu 100ml de frisca lichida.Frisca doar se incalzeste sa putem topi ciocolata, nu se fierbe.
  2. Batem foarte bine restul de frisca impreuna cu cele 2 linguri de zahar.Amestecam cele 2 compozitii,cu o lingura de lemn,usor cu miscari de jos in sus.Adaugam coniacul si gelatina intr-un jet subtire hidratata si topita la bain-marie in prealabil, amestecand in acelasi timp, apoi turnam compozitia peste blatul de biscuiti.
  3. Nivelam si dam din nou la rece, pana se intareste mouse-ul.
Gelatina de fructe
  1. 200ml din cantitatea de suc se pun pe foc, impreuna cu zaharul si gelatina. Dupa ce s-a topit zaharul dam deoparte si amestecam cu restul de suc rece.
  2. Peste mouse-ul intarit punem capsuna din dulceata sau compot, turnam acest amestec si dam din nou la rece, pana se intareste gelatina.
Mouse-ul de mascarpone
  1. Punem gelatina la inmuiat in apa rece.
  2. Topim ciocolata alba la bain-marie si cand e calduta adaugam gelatina, uniformizam (pentru a topi mai usor ciocolata puneti in ea o lingura de frisca).
  3. Batem frisca impreuna cu zaharul si cand s-a intarit adaugam treptat cate o lingura de mascarpone. Turnam totul peste ciocolata si omogenizam.
  4. Puneti o forma de inimioara pentru biscuiti pe mijlocul tortului unsa cu putin unt.Turnam totul peste gelatina de fructe intarita si dam la rece pana se intareste mouse-ul de mascarpone, dupa ce sa intarit compozitia de mascarpone, scoateti atent foarma de inimioara cu miscari vibrate pana se dezlipeste de mouse.Turnati in aceasta adancitura ~50 ml. din gelatina de fructe colorata cu colorant rosu oprita pentru aceasta procedura, lasati sa se intareasca bine de tot pentru 3~4 ore tortul si incepeti sa-l decorati dupa fantezie :)
In cazul meu n-am folosit coniac la reteta, pentru ca a fost facut pentru ziua nepoatei mele Olguta care a facut 4 anisori :)

Pofta buna !!!!!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Follow this Blog

Licenţa Creative Commons
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!

No Copying Please!