vineri, 21 decembrie 2012

Tort "Cusma lui Guguta"








Un alt desert celebru din Moldova "Cusma lui Guguta" preferatul desert al copilariei mele, prima intrebare care i-o adresam mamei cand se pregatea de sarbatori, daca-mi face Cusma lui Guguta ?
La care ea-mi raspundea " daca-mi mai ramane timp sa fac clatite "  :))  :D

Particip cu aceasta reteta la concursul “Castiga 3 pachete cu produse La Colline !!
Ingrediente:
pentru clatite: 

  • 1 litru lapte 
  • 50 gr. unt topit
  • 1/2 lingutita sare
  • 5 linguri zahar
  • 3 oua 
  • 300 gr. faina cernuta
  • ulei pentru uns tigaia la prima clatita

pentru umplutura:
  • 700~800 gr. visine inghetate fara samburi
pentru crema:
  • 400 gr. frisca 
  • 200 gr. smantana cu continutul de 20 % grasime 
  • 200 gr. zahar 
  • 1 plic zahar vanilat sau esenta de vanilie

pentru decor:
  • 50 gr. ciocolata nearga 

Mod de preparare:

  • Mai intai faceti clatitele si dezghetati visinile la temperatura camerei si le stoarceti de suc.
  • Mixati frisca cu zaharul de la inceput la viteza mica, cand vedeti ca incepe sa apara un desen de la batatoarele mixerului, mariti viteza si o mixati pana isi tine forma si are moturi destul de ferme, dar atentie sa nu o mixati prea tare, e suficient pana ajunge sa-si mentina forma.
  • Dupa ce ati mixat frisca, turnati in ea toata smantana si mai mixati putin ( pana la 15 secunde ),  ve-ti observa cum frisca se va intari mai mult si ve-ti simti cum opune rezistenta, asta inseamna ca trebuie sa va opriti. 
  • Puneti pe planul de lucru cate o clatita, pe mijlocul ei asezati un rand de visine, si o indoiti pe jumatate, dupa aceasta o rulati ca pe o rulada simplu deodata ambele straturi de clatita.
  • Asezati pe un platou 5 rolouri formate, le ungeti cu crema si repetati operatie in ordine descrescatoare, formand o piramida din clatite stratificate fiecare rand cu crema.
  • La sfarsit ungeti tortul uniform din toate partile cu crema si razaliti peste tort ciocolata.
  • Tortul il tineti in frigider peste noapte.


Pofta buna !

9 comentarii:

hapleablog spunea...

Imi place foarte mult acest desert!!!

Dohotariu-Avram Alina spunea...

Nu știam de acest desert. Arată fenomenal!

Giorgi spunea...

Foarte frumos si delicios

Mirela Goleanu spunea...

Ce bine arata !! :) Trebuie incercata reteta !
Craciun fericit !

Alexandrina spunea...

Sarbatori fericite!

Paula Gafitescu spunea...

Arata minunat, sa ai un an nou fericit!

Giorgi spunea...

La multi ani Anastasia si multumesc pentru retetela tale deosebite !
Am facut fulgii dar i-am folosit in alte decoratiuni.Multa sanatate si un An Nou mai bun ,mai generos!
http://giorgig.blogspot.ro/ aici sunt fulgii mei.

Anastasia spunea...

Va multumesc pentru aprecieri si va doresc un an fericit cu multe realizari!
La Multi Ani !!!

maria mihalache spunea...

An Nou cu toate cele bune!
La multi ani!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Follow this Blog

@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autorului (daca nu este altfel specificat) si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Shopping smart!

No Copying Please!