O reteta super pufoasa si gustoasa, pe care am imprumutat-o de la o prietena de pe bucataras pe care o cheama cccris, pentru ce-i multumesc frumos, reteta a suferit putine modificari, pentru ca ea are cuptor pentru paine special, dar eu am facut varianta pentru un cuptor obisnuit, si cred ca nu a iesit mai rau :)
Ingrediente:
ca masura folosim un pahar de 200 ml.
1 pahar lapte caldut
4 linguri unt topit
3 pahare faina
1,5 lingurita drojdie uscata
2 linguri rase zahar
1 lingurita rasa sare
1 ou pentru uns chiflele
1 lingura susan pentru presarat chiflele
Mod de preparare:
1. Amestecam laptele caldut cu untul topit, zaharul si drojdia pana se dizolva.
2. Intr-un castron, cernem faina amestecata cu sarea, pe mijloc formam o adancitura si turnam in ea laptele cu drojdia.
3. Amestecam cu un tel din mijloc spre marginile castronului pana optinem un aluat lipicios, mai adaugati daca e nevoie un pumn de faina, framantati aluatul pana fomati un bot de aluat elastic si moale.
4. Dupa ce ati optinut coca de aluat, o puneti intr-un bol incapator uns cu putin unt sau ulei, il acoperiti cu un prosop si-l lasati sa creasca intr-un loc caldut ferit de curenti ( in cazul meu eu pun intodeuna coca in cuptorul cu microunde preaincalzit un minut ) pentru 1 ora.
5. Dupa ce a trecut timpul in care coca a crescut, aluatul se inparte in 9 bucati de aceeasi marime si se pune iar la crescut intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei, repartizati bilutele de aluat la distanta intre ele.
6. Le puneti la crescut in cuptorul aragazului preaincalzit la temperatura minima in jur de 4 minute, le lasati in aragazul oprit pentru inca ~25 de minute, pana isi dubleaza volumul.
7. Dupa ce au crescut frumos, le ungeti cu un ou batut cu putin lapte si le presarati cu susan, le dati in cuptor la temperatura maxima si ( pulverizat cu putina apa, asta pentru a forma o crusta rumana dar moale la suprafata ) in jur de 15~20 minute in functie de cuptor, le coaceti pana se rumenesc la suprafata.
Pofta buna !
10 comentarii:
Este vre-o gospodina pe aici care sa-mi gateasta asa bucate?
Anastasia, imi place floarea ta...pe aici asa se spune...
diana, ma bucur ca mi-ai apreciat lucrarea :) pup !
ghiocel , cine cauta gaseste, asa ca persevereaza, dar la fete nemaritate te rog frumos ca vine primavara cu hormoane :))))
Frumoasa floricica!
cum am mai zis: superb de delicioasa! Si frumoasa.
Foarte frumoasa Anastasia.
O zi buna!
imi place mult blogul tau dar asa greu merge! super floare !
Am incercat !!! Si a iesit ce.a mai gustoasa floricica. Multumesc !
Draga Marina, ma bucur ca ai ramas multumita de rezultat, pup si numai bine :) !!!
Trimiteți un comentariu