Deci reteta !
Ingrediente:
pentru 6 portii:
800 gr. carne de vita taiata in bucati potrivite
4 linguri faina
130 gr. bacon taiat fasii sau cuburi
2 cepi mari sau arpagic netaiat cat ar cuprinde acele 2 cepi
6 catei de usturoi pisat
2 morcovi mari
250 gr. ciuperci champignon ( mici )
1 litru supa de vita sau pui ( apa in lipsa supei )
de un deget in cana coniac
250ml. vin rosu sec
1/2 lingura zahar brun
1 frunza de dafin
1 lingura rasa cimbru
1 lingura cu varf pasta de tomate ( sau 1/2 cana bulion )
sare 1 si 1/2 lingurita
piper 1/4 lingurita
ulei pentru prajit carnea ~ 100 ml.
3 linguri ulei si 1 lingura unt pentru prajit ciupercile
Mod de preparare :
Calim baconul fara ulei sau alte grasimi la foc iute, pana devine crocant si bine rumenit.
Baconul se pune pe o hartie absorbanta, in aceeasi grasime pe care a lasat-o baconul, prajim carnea la foc iute, tavalita in prealabil in faina, adaugam putin ulei daca e necesar si o prajim pana se rumeneste pe ambele parti ( nu prajiti toata carnea o data pentru ca nu se va praji, dar se va inabusi ).
Dupa ce ati prajit toata carnea o puneti intr-o oala si o acoperiti cu un capac ca sa se pastreze calda, sotati ceapa taiata pestisori cu morcovul taiat rondele in aceiasi oala ~ 8 minute, dupa aceasta adaugati usturoiul pisat, amestecati si prajiti la foc potrivit inca ~ 1 minut, puneti legumele sotate peste carnea prajita si o acoperiti cu capac ca sa fie calda, puneti si baconul care s-a scurs de grasime.
In aceeasi oala in care ati prajit carnea si legumele, turnati 1/2 cana supa impreuna cu coniacul si o fierbeti, amestecand in continuu ~ 5 minute dupa care adaugati pasta de tomate, zaharul, frunza de dafin, cimbrul, sarea, restul de supa, vinul, baconul si carnea cu legumele sotate, fiarbeti la foc mic acoperit cu capac, doar cat sa bolboroseasca putin timp de 2 ~2,5 ore in dependenta de carnea pe care ati folosit-o.
Ciupercile se calesc in uleiul amestecat cu untul incins intr-o tigaie pana sunt rumenite, la sfarsit se adauga in tocanita cand este gata, se amesteca si se stinge focul.
Se pot servi cu diferite garnituri, spaghetti, mamaliguta, cartofi prajiti, orez etc.
4 comentarii:
Vai Anastasia ce bunatate ai facut aici !!!
Numai citind reteta am udat toata tastatura !
A iesit delicioasa....
Arata foarte bine.
Anastasia, bine ca mai gatesti si tu! Ce reteta minunata!
Pe cand alte delicateturi?
mersi mult fetelor , pentru aprecierile voastre scumpe :D alte delicatete cred ca cand voi fi inspirata pentru-ca nu stiu cum voi reusi cu timpul, ma angajez la o cafenea si nu cred ca voi avea prea mult timp pentru blogerit :( din pacate, pentru ca-mi place mult sa fac acest lucru, va pup dulce sper sa mai intrati pe la mine...SA NU MA UITATI :D ca ma fericiti foarte mult cand mai trageti cu ochiul prin bucataria mea :))
Trimiteți un comentariu