vineri, 4 ianuarie 2013

Hamburgher cu piept de pui crocant





Atat chiflele cat si continutul lor este foarte delicios :D

Ingrediente pentru aluat:
ca masura folosim un pahar de 200 ml.
1 pahar lapte caldut
4 linguri unt topit
3 pahare faina
1,5 lingurita drojdie uscata
2 linguri rase zahar
1 lingurita rasa sare
1 ou pentru uns chiflele
1 lingura susan pentru presarat chiflele

Mod de preparare aluat:
1. Amestecam laptele caldut cu untul topit, zaharul si drojdia pana se dizolva.
2. Intr-un castron, cernem faina amestecata cu sarea, pe mijloc formam o adancitura si turnam in ea laptele cu drojdia.
3. Amestecam cu un tel din mijloc spre marginile castronului pana optinem un aluat lipicios, mai adaugati daca e nevoie un pumn de faina, framantati aluatul pana fomati un bot de aluat elastic si moale.
4. Dupa ce ati optinut coca de aluat, o puneti intr-un bol incapator uns cu putin unt sau ulei, il acoperiti cu un prosop si-l lasati sa creasca intr-un loc caldut ferit de curenti ( in cazul meu eu pun intodeuna coca in cuptorul cu microunde preaincalzit un minut ) pentru 1 ora.
5. Dupa ce a trecut timpul in care coca a crescut, aluatul se inparte in 9 bucati de aceeasi marime si se pune iar la crescut intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei, repartizati bilutele de aluat la distanta intre ele.
6. Le puneti la crescut in cuptorul aragazului preaincalzit la temperatura minima in jur de 4 minute, le lasati in aragazul oprit pentru inca  ~25 de minute, pana isi dubleaza volumul.
7. Dupa ce au crescut frumos, le ungeti cu un ou batut cu putin lapte si le presarati cu susan, le dati in cuptor la temperatura maxima si ( pulverizat cu putina apa, asta pentru a forma o crusta rumana dar moale la suprafata ) in jur de 15~20 minute in functie de cuptor, le coaceti pana se rumenesc la suprafata.

Pentru implutura aveti nevoie de:
1/2 piept de pui taiat bucatele cu grosimea de cel mult 1 cm, ca pentru sniteli
1 ou si faina pentru pane
150 gr. fulgi de porumb neindulcit
sare
piper
varza taiata marunt
rondele de castraveti marinati
ketchup si maioneza
ceapa rosie
Sirop pentru uns chiflele inainte de a le praji:
1 lingurita zahar amestecata cu 5 linguri de apa

Asamblare:
Bucatile de piept de pui se pipereaza si se sareaza, apoi in urmatoarea ordine se trec prin: faina, ou si fulgii de porumb.
Se prajesc pe fiecare parte la foc mediu pana se rumenesc si se pun pe o bucata de hartie de copt, pentru a se scurge surplusul de grasime din ele.
Chiflele se taie in jumatate pe orizontala se ung pe partea interioara cu sirop si se prajesc tot cu partea interioara pana se rumenesc.
Pe o jumatate de chifla punem putina maioneza, peste ea punem varza tocata marunt amestecata cu ceapa tocata julien, rondelele de castraveti, ketchup-ul si pieptul de pui, acoperim cu a doua jumatate de chifla.
Pofta buna !

3 comentarii:

Rocsy Ciobanu spunea...

Cat de bine arata si ce buni..Vreau sa iau si eu unul!!!

Lulu spunea...

Waw,ce pofta mi-ai facut!!la felul cum arata,nici nu ma indoiesc de bunatatea lor;bravo!
pup si LA MULTI ANI!!

Anastasia spunea...

La multi ani fetelor !!!
Va multumesc pentru aprecieri :-* !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Follow this Blog

Licenţa Creative Commons
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!

No Copying Please!