vineri, 30 octombrie 2009

Cartofi gratinati

Este o reteta de la Gourmandine (nota- foarte gustos) :D



Ingrediente:
1,5 kg. cartofi mijlocii
3 cepe rosii ~300 de gr.
100 gr. parmesan
2 linguri faina de grau
50 ml. ulei de masline(optional, se poate inlocui)
150 gr. unt
sare,piper dupa gust
o legatura mica de patrunjel proaspat
o mana susan
Mod de preparare:
Spalati bine si fierbeti cartofii in apa cu sare la foc mediu 10 minute.

Taiati cartofii si ceapa curatate de coaja in bucati mari, in 4~6 bucati si le amestecati usor cu 50 ml. ulei de masline, sare, piper si doua linguri de faina ca sa nu striviti cartofii.

Adaugati parmesanul si patrunjelul tocat marunt si mai amestecati o data.


Puneti cartofii intr-un vas de ceramica sau din sticla termorezistenta, uns cu unt.
Peste cartofi se pun din loc in loc bucatele de unt si se presara cu susan.

Tineti cartofii la foc mare ~200 grade Celsius in jur de 40 de minute, pana se rumenesc.


Pofta mare !

3 comentarii:

Anonim spunea...

Minunată reţetă!

mariana scarlat spunea...

Foarte gustoasă!

Anastasia spunea...

ma bucur ca v-a place, itr-adevar e foarte gustoasa !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Follow this Blog

Licenţa Creative Commons
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!

No Copying Please!